Celkem se soutěže zúčastnilo na 10 000 pejsků ze všech koutů České republiky. Jen tři se ale mohli stát nejPsy 2012. Hlasování bylo napínavé až do posledních minut, vítězství nakonec přineslo dlouhosrsté kolii Fruit du Soleil. Druhé místo si vybojoval německý špic Amorek,  na třetím skončil bulteriér Rubens. Zvláštní cenu redakce Blesku získala pitbulka Kelly jako ocenění útulku Dog-Point, který se stará o problémové a týrané pejsky.

„Za rok máte zase šanci, nevěšte hlavy,“ vzkazuje všem poraženým účastníkům Zdeněk Srstka. „Už tím, že se váš pejsek soutěže zúčastnil jste dokázali, že právě on je pro vás i také pro mě ten NEJ,“ dodává.

Fruita čekají velké oslavy

Vítězný Fruit získal odměnu 30 000 korun
Autor: Jiří Hadač
Vítězný Fruit du Soleil si v soutěži stále držel vedoucí pozici. „Nejvíc nás vyděsilo, když nám večer před koncem hlasování operátor zablokoval všechny mobily,“ svěřuje se majitelka NejPsa Česka 2012 Martina Součková ze středočeské Mrače. Nakonec si ale díky přátelům Fruit udržel v čele. „Chystáme pro všechny velkou oslavu a Fruit dostane spoustu pamlsků,“ plánuje panička, jak naloží s 30 000 korunami, které vyhrála.

Amorek se musí léčit

Amorek získal 2. místo. Má k dispozici zahradu, miluje plyšové hračky a je také vášnivý televizní divák.
Autor: Jiří Hadač
Druhý Amorek na předávání cen nedorazil. „Je nemocný a 400 km dlouhá cesta by mu neprospěla,“ vysvětluje panička Dana Vičanová z Bohumína na Ostravsku. Většina z vyhraných 15 000 korun proto půjde na léčení pejska.

Rubens svou paničku přes noc překvapil

Na 3. místo se Rubens dostal až v závěru hlasování. „Za 5 000 korun mu nakoupím pamlsky pro pejsky a hračky,“ prozrazuje majitelka Martina Trojková.
Autor: Jiří Hadač
To, že Rubens je třetí, bylo pro Martinu Trojkovou z jihočeského Vimperku překvapení. „Pracovala jsem dlouho do noci, takže jsem až ráno zjistila, kolik Rubens dostal během pár hodin hlasů a je že je dokonce třetí,“ říká. Většinu z 5 000 korun utratí panička za pamlsky a hračky pro Rubense.

Kelly bude dál trénovat

Také pitbulka Kelly onemocněla, cenu převzala její patronka Michaela Zemánková. „Nového páníčka Kelly už asi mít nebude, ale část z 30 000 korun, které dostal útulek Dog-Point, jí umožní spokojený život.“
Autor: Jiří Hadač
Příběh problémové pitbulky Kelly z útulku zaujal celé Česko. Jen na Facebooku má přes 5 000 fanoušků! „Část z 30 000 korun, které jsme dostali jako zvláštní ocenění Blesku, dostane Kelly na výcvik, zbytek rozdělíme mezi potřebné pejsky,“ říká Michaela Zemánková.

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Ceny vítězům předal psí táta Zdeněk Srtstka Jan Jedlička