„Je to neskutečně vychovaná, důvěřivá fena, která se nechá klidně chytit za obojek od cizího. Je opravdu přátelská. Chodila se mnou do práce, jezdila na půlku zimy do Špindlu,“ popisuje Sushi její majitel Petr Tačman.

Sushi je černá míšenka border kolie a vlčáka s bílou náprsenkou a bílými ponožkami na předních tlapkách.
Autor: archiv majitele
Fena se ztratila 29. června kolem 22. hodiny. „Konal se ohňostroj někde kolem Hradu, zaběhla na záchody, protože se bála, a odtud ji vyhnala ochranka. Pak jsme ji hledali do pěti do rána,“ vzpomíná Tačman. Jelikož zná spoustu lidí, informace o ztracení Sushi se rychle rozšířila a lidé mu volají s různými tipy, kde by mohla být. „Podle poslední stopy byla někde v okolí smíchovského nádraží. Jezdím tam od té doby pořád, kdykoliv mám jen trošku času. Když mi lidé volali, že je v Mladé Boleslavi, sebral jsem se a okamžitě tam vyrazil,“ dále říká.

Jako první začal s informačními letáčky, které si vytiskl, obcházet bezdomovce. „Psa si mohli vzít k žebrání. Na letáčku mám napsáno, že za Sushi dám 15 tisíc, tak jsem si říkal, že je to pro ně dost velké lákadlo,“ dodává. Za inzeráty už celkem zaplatil kolem čtyř tisíc.

Popis psa

Sushi je černá míšenka border kolie a vlčáka s bílou náprsenkou a bílými ponožkami na předních tlapkách. V době, kdy se zaběhla, měla nový červený šátek. Číslo čipu: 203098100268572 CZE. Pokud jste Sushi viděli nebo si to jen myslíte, volejte 723 459 910. Za nalezení ztracené Sushi je vypsána odměna 15 tisíc korun.

Majitel fenky Petr Tačman zvýšil odměnu za nalezení Sushi na 15 000 korun
Autor: Foto Blesk - David Malík

Kdo se všechno zapojil do hledání:

  • facebookovou událost sdílelo více než 1200 lidí
  • 100 lidí si změnilo svou profilovou fotku na fotografii Sushi
  • fenu hledají i pražské taxislužby, pražské technické služby a pomáhají i pracovníci na pražských nádražích
  • vylepeno bylo více než 500 letáků s fotografií a informacemi na Letné, Hradčanské, Dejvické, ve Stromovce a přilehlém okolí
  • do hledání se samozřejmě zapojily hlídky městské i státní policie z Prahy 6 a 7
  • hledání podporují i velká rádia
  • akci podporují i české celebrity Dominika Mesárošová a Nikol Moravcová či hudební skupina Tři sestry a zpěvačka Marta Kubišová
  • Fotogalerie
    3 fotografie