Život čtyřletého Bona nezačal vůbec radostně. Původní majitel ho hodil do ledové řeky Teplé, když mu byl zhruba rok. Omrzlé a vyděšené zvíře před utonutím zachránili hasiči, kteří ho z vody na poslední chvíli vytáhli. Pejska pak převezli do útulku. Od té doby přestal Bono lidem důvěřovat.

Pejsek Bono karlovarský útulek miluje a hlavně jeho správce.
Autor: Kateřina Moravcová
„Původně se o Bona zajímala rodina z okrajové čtvrti v Karlových Varech. Dvakrát jim prokousal plot a utekl zpět k nám do útulku,“ popsal návraty malého nezbedy správce psího útulku v Karlových Varech Martin Čermák.

Po čase se pejska neznámé rasy chtěla ujmout rodina až ze dvacet kilometrů vzdálených Žlutic. „Pro psa si přijeli autem. V noci ale prokousal kotec a druhý den jsem ho našel ve výběhu. Nemohl jsem tomu uvěřit. Do útulku se musel dostat přes vysokou zeď. Jak si mohl pamatovat a urazit tak dlouhou cestu zpátky?“ ptal se sám sebe Čermák.

Od té chvíle bylo rozhodnuto. Bona už k adopci dávat nebudou. „Nic podobného jsem za sedm let, co tu pracuji, nezažil. Bonovi se u nás prostě líbí víc než u lidí,“ usmíval se správce útulku.

Pokud se ale najdou hodní lidé, kteří útulku pomohou s jeho stravou, udělají dobrou věc.

Fotogalerie
2 fotografie