Timi je milá a přítulná černá kočička, která za tři roky svého života zažila více smůly než štěstí. A začalo to tak dobře – jako koťátko si ji vzala starší paní, která ji milovala a rozmazlovala ve svém bytě. Když žena zemřela, dědicové o

I tento mourek hledá nový domov
Autor: sdružení kocky-online.cz
kočičku zájem neměli. Vyhodili ji ven, i když věděli, že žít na zahradě neumí, v lovení není zdatná a jídlo si jen tak neobstará. Timi začala strádat a hladovět. Po nějaké době se přesunula o dům dál, kde ji dobří lidé chvíli krmili. Ale pak odjeli a kočku nechali opět svému osudu.

Štěstí hledala u dalšího stavení a situace se opakovala. A tak se dostala do kočičího útulku, kde ji dobrovolníci poskytli základní veterinární péči, vykastrovali a naočkovali.

Najde Timi a dalších 100 koček domov?

Na výstavě budou i tato koťátka, kterým můžete dát nový domov
Autor: sdružení kocky-online.cz
Timi nyní opět hledá  - a doufá, že opravdu naposledy – nový domov. Najde ho třeba u vás? Timi se spolu s další stovkou zvířat představí na Výstavě pro kočku - Jarní umisťovací výstavě koček. Ta se koná v neděli 22. dubna 2012 od 10 do 17 hodin v areálu Chvalské tvrze v Praze – Horních Počernicích. Dostanete se tam autobusem (zastávka Chvaly) od konečné metra B Černý most.  Své svěřence sem přijede nabízet zhruba desítka útulků z celé České republiky.

„Na výstavě je možné si pořídit jak kočky vhodné do bytu, tak zvířata k domu. Útulky vyjdou vstříc i těm, kteří nechtějí kočku jako domácího mazlíčka, ale naopak potřebují myšilovku například na statek či do hospodářského stavení,“ říká Zuzana Fenclová ze sdružení kocky-online.cz, které výstavu pořádá.

Kočičky jsou vychované, umí bydlet v bytě

Tahle krasavice čeká možná právě na vás
Autor: sdružení kocky-online.cz
Většina útulků dnes funguje na principu domácích depozit, kde zvířata nejsou zavřená ve voliérách či kotcích, ale jsou zvyklá se pohybovat po bytě.  Tím získají základní hygienické návyky, používají kočičí toaletu, vědí, že  nesmí chodit po stole či kuchyňské lince a podobně.

 Že byste rádi opuštěným zvířatům pomohli, ale domů si je vzít nemůžete? Pak  stačí výstavu jen navštívit. Vstupné totiž činí konzerva kočičího krmení. To si útulky rozdělí mezi sebe a pomohou tak dalším opuštěným zvířatům.