Dokonalý kung-fu výkop nohou, přesně takový, jako kdysi uměl jen Bruce Lee, předvedla své majitelce Shikhei Goh z ostrova Batam v Indonésii rosnička. Shikei chová tato barevná zvířátka z jihoamerických pralesů místo domácích mazlíčků a jednoho dne se nestačila divit:

Takto udělá ve vzduchu výkop nohou rosnička...
Autor: Profimedia.cz
„Žabák prudce vykopl nahoru pravou nohu, zatímco levou se současně odrazil do vzduchu. Pak bleskově zaujal další z bojových postojů. Bylo to hrozně rychlé, ale naštěstí se mi ho podařilo vyfotit,“ říká majitelka žabího mistra kung-fu.

 

Tygří kung-fu? Jde o námluvy!

Tygří pár ovšem zápasí naostro - jde o součást námluv před pářením!
Autor: Profimedia.cz
Chvaty a údery tohoto bojového umění umějí používat i tygři v jedné z maďarských zoo. Jak ale říká fotografka Diana Barosci, v tomto případě nejde o žádný trénink ale opravdové nelítostné boje, které jsou součástí bizarního rituálu při páření!

Po(sled)lní ninja: Křeček ze Slovenska

…a zahnal je na útěk svým hlodavčím bojovým uměním
Autor: Nový Čas/Marta Dömötörová
Do které školy kung-fu chodil polní křeček, který se srdnatě postavil hned dvěma maďarským ohařům v polích u slovenského Hrádku, není známo. Ale stačilo naznačit pár úderů a psi snad stokrát větší před tímto mistrem vycouvali:

„Meggie ho chtěla očichat, ale i když si s ním chtěli jen hrát, asi se vyděsil. Když ale křeček začal s kung-fu chvaty, byli to psi, kteří se vyděsili,“ vypráví Marta Dömötörová. Snímky odvážného hlodavce už obletěly celý svět a otiskly je i weby prestižních britských deníků Daily Mail a Daily Mirror.

Fotogalerie
9 fotografií