Určitě jste zaregistrovali, že na našich stránkách zrovna probíhá soutěž Mazlíček Česka. Pokud jste čekali, že se v soutěži objeví tradiční domácí zvířátka, jako jsou kočky a psi, tak jste byli na omylu. Mezi přihláškami se našli také netradiční mazlíčci, které doma jen tak někdo nemá. Jedním z nich je axolotl mexický, jinak známý jako vodní dráček, kterého má doma paní Anna Spišáková z Kladna. 

"Axolotla viděla moje dcera Natálie před třemi lety v televizi. Sháněly jsme nějaké zvířátko do akvária, ale rybičky jsme nechtěly. Myslely jsme si, že vodního dráčka nikde neseženeme, ale nakonec jsem narazila na inzerát a vodní dráčky jsme si pořídily rovnou dva," vypráví paní Anna.

Tohle rozkošné zvířátko se nejčastěji vyskytuje v mexických jezerech. K chovu axolotla potřebujete alespoň padesátilitrové akvárium. Vhodná je voda tvrdá o teplotě 14 – 16 stupňů Celsia. Teplota je velmi důležitá a v bytových podmínkách ji bývá problém udržet v těchto hodnotách. V teplejší vodě se stává axolotl velice náchylným k infekcím a často dochází i k úhynům bez zjevné příčiny. Na dno je vhodný jemnější štěrk a kameny bez ostrých hran. Co se týče potravy, tak mají vodní dráčci rádi maso - nejčastěji žížaly, slimáky nebo červy. 

Podívejte se na roztomilého vodního dráčka ve fotogalerii:

Fotogalerie
8 fotografií

Máte i vy doma nevšedního domácího mazlíčka? Nezapomeňte ho přihlásit do soutěže Mazlíček Česka! Přihlašovat se můžete do 12. února ZDE >>>