Rozhodně se už „nenosí“ plastové židličky a stoly. Pokud si chcete na zahradě udělat opravdový letní obývák, pak se vyplatí investovat do kvalitního dřevěného nebo kovového nábytku.

Dřevo s vůní dálek

Lehátko Sunrise je polohovatelné v opěrce i dolní části, rozměry 198 x 64,5 x 35 cm (za 6222 Kč, Mountfield)
Autor: Mountfield
Můžete si například pořídit sestavu z exotických dřev. Překvapí vás svou tvrdostí a odolností vůči nepřízni počasí i slunečnímu záření, neublíží jí ani vlhkost, takže se hodí třeba k bazénu. Kromě oblíbeného medového teaku můžete mít meranti, červenohnědé balau nebo severskou světlou švédskou borovici.

Nezničitelný kov

Ocelový komplet s vrstvou polyesterového laku.
Autor: Ikea
Pokud vás láká kovový nábytek, který lze doplnit sadou barevných polštářů, možná vás zaujme ocelový komplet s vrstvou polyesterového laku. Je skladný (stohovatelné židle), snadno se udržuje pomocí hadříku a mýdlového roztoku a nestojí moc peněz.

Jste zastánci jednoduché a praktické elegance? Nábytek z leštěné oceli vám určitě padne do oka. Výborně odolává nepřízni počasí a přitom je neuvěřitelně lehký. Vzhledově se hodí i barevně sladěný potah Textilene a dřevěné prvky (opěrky rukou, deska stolu).

Ozdobte si zahradu dřevěnou terasou! Jak na to?

Ozdobte si zahradu dřevěnou terasou! Jak na to?

Terasa je to pravé místo, kde si můžete odpočinout, posedět s přáteli, pohodlně grilovat. Někdo dává přednost terase kamenné, daleko příjemněji ale…celý článek

Vyplétané kombinace

Zahradní nábytek z ratanu je pohodlný a lehce se udržuje.
Autor: Hitra
Líbí se vám tradice? Pak se pohodlně usaďte do ratanové židle nebo lehátka. Údržba není složitá, postačí vám vlhký hadřík a vysavač, k odmaštění použijte teplou vodu s troškou čpavku. Některé lakované kousky ocení po čase nový nátěr. Ještě odolnější je umělý ratan, který se někdy kombinuje se dřevem nebo kovy.
Fotogalerie
6 fotografií