Známí sexuologové se v  reklamách předhánějí v propagaci nejrůznějších prostředků, které by měly mužům zaručeně pomoci znovu k pořádné erekci. Ale i v odborných kruzích je rozchodnice růžová neboli „zlatý kořen“považována  za jedno z nejsilnějších  afrodiziak. Jen se o ní tolik nemluví. Přitom má umět pomoci zvýšit sexuální apetit nejen mužům, ale i ženám!

To ale není zdaleka všechno, co výtažek z kořenů téhle skalničky umí. Rostlina obsahuje také přírodní stimulanty, působící povzbudivě na centrální nervovou soustavu a zvyšující fyzickou výkonnost. Podporuje paměť, zahání únavu, pomáhá při depresích…

Neutrácejte za viagru, vyroste vám na skalce! A působí i na ženy…

Neutrácejte za viagru, vyroste vám na skalce! A působí i na ženy…

Pro její prý až zázračné stimulační účinky se jí také říká „zlatý kořen“.  A směle konkuruje proslulému ženšenu. Na rozdíl od něj však tuto rostlinu…celý článek

Pomohl vám „zlatý kořen“ v posteli, zachránil vás při zkouškách? Podělte se o své zkušenosti!

Výčet zázračných vlastností rozchodnice růžové je hodně dlouhý. Je ale opravdu tak úžasná? Pokud „zlatý kořen“ pěstujete, nebo ho užíváte jako preparát, podělte se o své zkušenosti s ostatními čtenáři Blesk.cz!

Květy rozchodnice růžové jsou žluté, ale voní po růžích...
Autor: salviaparadaise.cz
Pomohl vám "zlatý kořen" opravdu zvýšit sexuální aktivitu? Dosáhli jste lepších sportovních výkonů? Zachránil vás, když jste se učili na zkoušku? Opravdu funguje jako všelék při poruchách krevního oběhu? Zabírá proti skleróze? Pište a fotky svých výpěstků posílejte na tip@blesk.cz, do předmětu uveďte heslo ZELENÁ VIAGRA.

Trochu vědy na závěr: Co „zlatý kořen“ vlastně obsahuje?

Kořeny rozchodnice jsou opravdu zlatavé...
Autor: salviaparadaise.cz
„Zlatý kořen“ (Rozchodnice růžová, lat. Rhodiola rosea) je jedinou adoptogenní rostlinou (tj. obsahující produkt, zvyšující odolnost organismu proti stresovým situacím), která je schopná růst na území Česka. Co její kořeny zlatavé barvy obsahují? Především jednoduché fenolické látky, jako glykosid rhodiolosid a jeho aglykon p-tyrosol a glykosidy skořicového alkoholu.

Tyto látky působí stimulačně a adaptogenně, tedy zvyšují odolnost vůči nepříznivým vlivům stresových faktorů. Zvyšují pracovní schopnosti, odolnost vůči ozáření, oddalují vyčerpání a zlepšují učení a paměť. (Zdroj: Ordinace.cz)