Přestože se najdou výjimky, většina druhů zeleniny se začíná předpěstovávat právě teď. Především jde o papriky, různé druhy salátů, rané brukve (například kedlubny, květáky, kapusty), skleníkové okurky hadovky, rajčata a také obří cibule.

Do čeho vysévat?

Pro výsev semen a následný růst sazenic se často používají jiffy, agroperlit, lisované kokosové vlákno nebo speciální substráty pro předpěstování. Větším semenům (okurky, melouny, rajčata) nejlépe vyhovují jitry (rašelinové sadbovače).


NEPŘEHLÉDNĚTE! Chcete vědět, jaké vychytávky používají profesionální pěstitelé pro předpěstování zeleniny? Nebo potřebujete zjistit, zda můžete použít osivo, které vám zbylo z loňska? To všechno se dozvíte v časopise Blesk Hobby č. 2/2011 – únor, který je právě na novinových stáncích. A pozor: Zdarma dostanete i speciální přílohu „Báječné bylinky“, ve které najdete rady pro začátečníky, tipy jak bylinky pěstovat, jak je zpracovávat a využít v kuchyni včetně nejlepších receptů. Dva časopisy v jednom koupíte za pouhých 23 Kč!

Blesk Hobby č.2 /2011

Blesk Hobby č.2 /2011

SPECIÁLNÍ PŘÍLOHA: Vše o bylinkách Téma měsíce: Příprava na rozkvetlé balkonycelý článek

Postup při předpěstování zeleniny
Autor: Ludmila Dušková

Příklad odrůd, které stojí za to vyzkoušet:

Fotogalerie
4 fotografie