Pokud vám nevadí, že sekačku budete muset před sebou tlačit, pak si můžete pořídit některý ze základních modelů benzinových sekaček. Jsou levnější, než ty technicky vyspělejší, ale i tak si pečlivě hlídejte kvalitu. Ty nejlacinější sekačky se nakonec můžou hodně prodražit následnými opravami.

Nevýhodou sekaček bez pojezdu je i to, že po pár minutách sečení budete muset vynakládat čím dál větší námahu v souvislosti se stále plnějším a těžším sběrným košem.

K čemu je dobrý pojezd?

U samochodné sekačky se vyplatí co největší koš, nebudete ho muset tak často vysypávat a práce půjde rychleji od ruky.
Autor: Mountfield.cz
Moderní stroje jsou vybaveny pojezdem, tedy pohonem kol. To značně usnadňuje práci. Neocenitelné jsou zvláště v případě, máte-li svažitý nebo nerovný pozemek. Do kopce jedou samy, stačí jen držet plyn.

U většiny sekaček lze také regulovat rychlost pojezdu. Ty nejvyspělejší mají navíc systém ADS, který rychlost jízdy automaticky přizpůsobuje rychlosti chůze. Pokud chcete zpomalit, zpomalí také a naopak.

Na co se ptát prodavače

Sekačku nekupujete každý rok, proto vybírejte velmi pečlivě. U prodavače se ujistěte, zda má stroj kovanou hřídel kovové šasi (plastové může prasknout) i převody. U samochodné sekačky chtějte vědět objem koše. Čím větší, tím méně častěji ho budete muset vyprazdňovat. Ptejte se také na záruční dobu, jejíž délka naznačí kvalitu stroje. S běžnou dvouletou byste se spokojit neměli!

Fotogalerie
2 fotografie