Řada milovníků grilování v posledních letech „přeběhla“ od přípravy masa na dřevěném uhlí k přípravě na plynových grilech. Nejedná se přitom jen o chvilkový rozmar. Při přípravě steaků na plynových grilech sice neucítíte charakteristickou vůni dřevěného uhlí, své kvality však potvrzují řadou jiných vynikajících předností.

Nejnovější trendy v grilování

Plynové grily se vyznačují vyspělou technikou, moderním designem a širokou škálou možností přípravy pokrmů. Revoluční novinkou posledních let jsou modely se systémem Aromaz, který otevírá nové cesty v oblasti grilování a umožňuje plné rozvinutí vaší kulinářské fantazie. Součástí grilu jsou totiž dvě integrované nerezové misky, které lze naplnit aromatickou tekutinou, např. vínem, pivem nebo směsí vody, bylinek či koření. Vše je pak teplem uváděno do varu, takže grilované potraviny absorbují jejich aroma a – fantazie v konkrétní podobě a chuti na sebe nenechá dlouho čekat.

Zapálení grilu na plyn je rychlejší než zapálení grilu na dřevěné uhlí. Díky piezo zapalování stačí otočit spínačem hořáku a gril je zapálen.  Kvalitní plynové grily navíc disponují ohřívací plotýnkou, čtyřmi kolečky, často s brzdou, zadním ohřevem pro rozpékání pečiva, teploměrem nezbytným k určení optimální teploty pro grilování nebo výkonnými hořáky se systémem TurboHeating, jež ušetří až 20 % plynu.

Systém Aromaz zajistí, že maso bude úžasně vonět čerstvým kořením a dalšími přísadami.
Autor: Mountfield
Bohatá základní výbava

Plynové grily disponují kromě běžných roštů často také plotýnkou nebo otočným rožněm. Po obou stranách grilu jsou stolky sloužící k odkládání či zavěšování grilovacího nářadí. Některé modely jsou vybaveny lapačem odkapávajícího tuku, který velmi usnadňuje údržbu zařízení. Samozřejmostí je pak teploměr pro udržování optimální teploty. Moderní plynové grily jsou dostupné v mnoha atraktivních barevných provedeních a svým designem i kvalitou provedení  vás jistě nadchnou.

Ke grilu je také možné dokoupit množství doplňkového příslušenství. Může se jednat o nerezové kartáče na odstraňování odolných nečistot, kleště a obracečky na maso, doplňkové rošty, žáruvzdorné rukavice či zástěru pro mistra kuchaře.

Plynové grily dokážou domácí zahradní grilování posunout na profesionální úroveň. Stačí mít ty správné recepty, dobrou společnost a kvalitní moderní gril. Z vlastní zkušenosti vám je můžeme vřele doporučit!

Fotogalerie
4 fotografie