Slunečné dny ještě nevystřídal déšť a chlad, ale již nyní je čas myslet na podzimní osázení truhlíků. Možností, jak truhlíky ozdobit je opravdu hodně. Vybrat si můžete z nepřeberného množství travin, dřevin i trvalek. Obzvlášť pěkně vypadají rostliny s plody či vřesovce.

Chryzantémy mají krásně jasné barvy, které rozzáří i starý květináč.
Autor: Profimedia.cz

Krásné truhlíky až do zimy

Když začnou pelargónie a petúnie odkvétat, je ten správný čas pro změnu. Staré rostliny a zeminu z truhlíků odstraňte a nádobu vyčistěte. Pro novou sadbu vždy použijte čerstvý substrát pro venkovní rostliny. Rostliny můžete také sázet do větších hliněných květináčů či jiných nádob. Vždy si předem promyslete barevné ladění truhlíku.

I v podzimních dnech může váš truhlík hrát všemi barvami.
Autor: Profimedia.cz

Moc pěkné spojení tvoří vřesy společně s dabécií, elegance se tomuto růžovému spojení upřít nedá. Pokud chcete svému balkónu či terase dodat veselejší jiskru, pak jistě oceníte pestrobarevné chryzantémy. V podzimních truhlících výborně vypadají také drobné jehličnany, břečťan či hebe. Z trvalek je krásný brambořík, rozchodník, drátovec či třezalka, které můžete v listopadu vysadit na květinové záhony. Parádu však udělají i jednoleté rostliny, ozdobné lilky, saláty či papriky. Takto ozdobené truhlíky by měly balkóny a terasy zdobit až do prvních mrazivých dní.

Vřes můžete kombinovat s ozdobnými saláty.
Autor: Profimedia.cz