Foukač Husqvarna 125BVx lze použít také jako vysavač listí a dalších nečistot. Vysávaný materiál rozmělňuje v poměru 16:1, takže se zvyšuje kapacita sběrného vaku. Husqvarna, 8690 Kč
Autor: Husqvarna
1 Foukač uklidí za vás

Je jedno, jestli máte listnaté stromy na vlastní zahradě, nebo k vám padá listí od souseda. Shrabat ho jednoduše musíte. Trávník je kromě posekání potřeba i důkladně vyčistit. Napadané listy ho totiž připraví o světlo a podporují tvorbu suchých hnědých fleků a růst mechu. Pod vrstvou listů nemůže tráva dýchat, během několika dní se může vytvořit dokonce i plíseň. Podzimní se listí se často stává obtížným odpadem, se správným nářadím už dnes ale hrabání listí rozhodně nepatří mezi nepříjemné a obtížné práce. Listí se můžete zbavit motorovým foukačem, který se jednoduše změní na vysavač. Většina modelů má rozmělňovací zařízení, díky kterému ve sběrném vaku končí listí rozdrcené na malé částečky. Vejde se tak do něj víc odpadu.

Štěpkovač Powersilent 2600 zpracuje větve o průměru až 40 mm. Součástí balení je praktický pěchovač, který poslouží ke snadnějšímu posouvání větví do drtícího ústrojí. Mountfield, 4960 Kč
Autor: Mountfield
2 Větve zhodnotí drtič

Ostříhali jste stromy a vykopali uschlé keře a chcete je vyhodit? Chyba! Zpracujte je v drtiči nebo štěpkovači. Trvá to chvíli a ještě na tom vyděláte. Drtič vytváří jemnou dřevní drť, kterou lze využít jako základ do kompostu nebo se dá zužitkovat i jako kvalitní mulč, za který tak nemusíte platit. Štěpkovače vyrobí asi 2,5 centimetru dlouhé štěpky, které jsou dále využitelné jako mulčovací materiál, ale po proschnutí i jako palivo do krbových kamen a kotlů.

Shrabané listí nejlépe uložíte v kompostéru Thermoquick Express 800 s objemem 820 l. Možnost odběru kompostu ze všech stran, snadná montáž. OBI, 1 999 Kč
Autor: OBi
3 V kompostéru si vyrobíte černé zlato

Nevíte kam se spadaným listím? Nasypte ho spolu s prostříhanými větvemi a dalším zahradním odpadem do kompostéru a vyrobte si z něj přírodní hnojivo – černé zlato.
I na malé zahrádce se dá vyrobit cenný přírodní humus. Zahradní í odpad můžete dát buď do otevřeného kompostovacího sila, nebo do uzavíratelných kompostérů. K mání jsou modely o objemu až 720 litrů. Při koupi se řiďte pravidlem, že pro zahradu do 200 by m2 b měl stačit kompostér o objemu 400 l.

Sada na ochranu rostlin proti mrazu.Tchibo.cz, 699 Kč
Autor: Tchibo
4 Rostliny zabalí speciální obaly

Podle druhu rostliny a její náchylnosti na poškození mrazem je dokážete docela dobře ochránit. Když je obalíte. Mějte na paměti, že stálezelené jehličnany a listnáče jsou choulostivější než rostliny opadavé. U rostlin v nádobách je důležité chránit jak korunu rostliny, tak i kmen a samotnou nádobu. Co všechno se na zabalení nádob hodí? Tradiční je zimní netkaná textilie, ochranné jutové rouno a klasické jutové pytle. Anebo si koupíte rovnou hotovou sadu na ochranu rostlin proti mrazu, kterou „obléknete“ a po zimě opět „svléknete“ a schováte na příští rok.

Dámská bunda Bushman Lusala s podšívkou a odepínatelnou kapucí vás ochrání před větrem. Bushman.cz, 3189 Kč
Autor: Bushman
5 Bunda ochrání před větrem

Kromě toho čím uklízet, musíte mít jasno i v čem. Slušet vám to může i při úklidu a navíc budete v teple. Na práci venku se hodí především praktické vesty nebo bundy, které zahřejí a přitom vám dopřejí volnost pohybu.

Kärcher vysokotlaký čistič K 5.530 T400 má příkon 2100 W, vodou chlazený indukční motor a tlak max. 140 bar. OBI, 7 999 Kč
Autor: OBI
6 Nejlepší čistič? Voda!

Malý tlakový čistič, nebo také tlaková myčka, najde uplatnění u domu po celý rok. Skvěle se dá využít pro nejrůznější práce během celého roku. Využijete je na mytí všech vodou odolných povrchů. Nahrazují tradiční mytí zahradní hadicí. Oproti tomuto způsobu dokážou myčky vyvinout až 40x vyšší tlak a ušetří až 80 % vody. Hodí se jak na dlažby fasády, tak na mytí nářadí, zahradní techniky, aut a opláchnete s nimi i dětské prolézačky.