Chystáte se na prořezávání stromů s pilou a nůžkami? Tentokrát je můžete nechat ležet a sáhnout po sofistikovanějším pomocníkovi. S prořezávačem větví si práci nejen usnadníte, ale dosáhnete profesionálního řezu i v těžko dostupných místech. Doslova otázkou několika minut je prořezávání větví s akumulátorovým prořezávačem. „Model APS 2010 Li vydrží díky výkonnému akumulátoru pracovat na jedno nabití až půl hodiny. Nemá střižnou lištu, ale řezný kotouč, který zajistí rychlý a přesný řez. Prořezávač je velmi lehký, váží necelý kilogram, a skvěle padne do ruky. Kotouč si přitom poradí s větvemi silnými až 3 cm,“ popisuje produktový manažer Aleš Mostecký ze společnosti Mountfield.

Řezný kotouč nahradí nůžky i pilku. Uřízne větve silné až 3 cm.
Autor: Ikra
      

Konec s lezením po stromech

Pokud se potřebujete zbavit přebytečných větví v korunách vysokých stromů, jistě oceníte teleskopický prořezávač. S ním tak už nebudete muset riskovat zranění a pád lezením po stromech či po žebříku, a zvládnete všechnu práci pohodlně ze země. Prořezávač větví v tomto případě funguje jako malá motorová pila na teleskopické násadě. Díky ní se ze země dostanete do výšky až 4,5 metru, kde pohodlně ořežete všechny větve a větvičky do průměru až 17,5 cm. „Elektrický prořezávač Ikra najde uplatnění na každé zahradě a díky své flexibilní výsuvné násadě usnadní život každému zahrádkáři,“ doplňuje Mostecký.

S teleskopickým prořezávačem dosáhnete do výšky až 4,5 metru. Volit můžete elektrický model EAS 750 F nebo model s akumulátorem AAS 2420.
Autor: Mountfield

Výkonná kvalita

Chloubou výborného pomocníka vybaveného silným elektromotorem o výkonu 750 W je především lišta od renomovaného amerického výrobce Oregon. Díky této 17,5 cm dlouhé ostré liště zajistíme kvalitní řez, který stromy neponičí a rány se díky němu lépe a rychleji hojí. Kromě elektrického modelu EAS 750 F má teleskopický prořezávač také svojí akumulátorovou verzi – model AAS 2420. Díky výkonné baterii vydrží pracovat až 60 minut v kuse.

Teleskopické prořezávače si poradí díky liště od renomovaného amerického výrobce Oregon s větvemi o průměru až 17,5 cm.
Autor: Ikra