Začátek roku je na pořízení rodinného bazénu tou nejvhodnější dobou. Vybírat si u bazénových specialistů můžete z plného sortimentu, a jakmile bazén padnoucí přesně na vaši zahradu vyberete, můžete si s prodejcem domluvit i přednostní realizaci. Využijete tak čas a bazén budete mít instalovaný a připravený ke koupání už s prvními letními dny. „Stavebními pracemi tak nebudete muset zasahovat do rozkvetlé jarní zahrady, ale budete mít naopak hodně času, abyste okolí bazénu podle svých představ upravili,“ vysvětluje výhody zimního nákupu František Všetečka ze společnosti Mountfield.

Výhodné ceny

Kromě včasné realizace nahrává zimnímu nákupu bazénu další skutečnost, a to je cena, za kterou se dají u prodejců nyní bazény pořídit. V zimě totiž oproti začátku sezony můžete ušetřit desítky i stovky tisíc korun. Doprodávají se loňské skladové zásoby a ve slevách najdete i bazény z letošní zimní výroby. Prodejci bazénů potřebují udržet plynulost výroby i přes zimu, a to je důvod, proč na začátku roku ceny snižují. Široký sortiment kvalitních bazénů tak nyní seženete dokonce i za pouhou třetinu ceny. A jsou to nejen samotné bazény, které je nyní možné nakoupit levněji. „Aby bazén poskytoval veškerý komfort, je ideální si k němu pořídit i vhodnou výbavu. Například kvalitní a výkonnou pískovou filtraci, ohřev vody, plavecký protiproud či bazénový vysavač,“ dodává Všetečka.

Z čeho vybírat?

Konstrukce, materiál, ze kterého je bazén vyroben, rozměr a tvar – to jsou faktory, které při výběru bazénu rozhodují. Každý, kdo bazén na svoji zahradu plánuje, by se ale měl poradit s bazénovým specialistou, který nejlépe pomůže zorientovat se v nabídce a vybrat ten nejvhodnější model padnoucí na konkrétní zahradu.

* Sklolaminátové bazény jsou mimořádně pevné bazény, protože jsou vyrobeny z polyesterových materiálů a navíc vyztuženy sklolaminátovými vlákny. Z vnější strany jsou opatřeny silnou vrstvou polyuretanového nástřiku, což jim dodává vynikající tepelně izolační vlastnosti. Mají hladký vnitřní povrch a pevné monolitní provedení bez jakýchkoliv spojů a svarů.

* Keramické bazény představují vrchol mezi zapuštěnými bazény. Keramická vrstva dodává bazénu jedinečnou pevnost a slouží také jako vysoce efektivní tepelná izolace. Za popularitu vděčí originálnímu vzhledu, dosaženému aplikací speciálně vyvinutých barev Bi-luminate s 3D efektem. Mohou mít integrovaná schodiště, odpočinkové lavice nebo relaxační zóny.

* Kompozitní bazény mají speciální konstrukci, díky které je možné postavit bazén na míru přesně podle představ zákazníka. Mají atraktivní široké vstupní schodiště, které výrazně usnadňuje vstup do vody. Na výběr je široká škála 25 různých barev a vzorů vnitřního fóliového obložení. Oblíbené jsou pro víceúrovňové řešení dna – s mělčinou pro děti a hlubší částí pro skákání do vody. 

* Design-kompozitní bazény disponují všemi přednostmi kompozitních bazénů, ale přináší i něco navíc. Na první pohled okouzlí francouzským šarmem, čistými liniemi a nadčasovými tvary. Jsou uzpůsobeny i ke snadnému zapuštění do stylové dlažby nebo kamenných či dřevěných teras. Zákazníci si také mohou vybrat různé tvary schodišť s odpočinkovými zónami s měkčeným nášlapem a protiskluzovou úpravou.

* Bazény s možností zapuštění do země typu Azuro jsou montované bazény, které lze jak nechat na povrchu, tak úplně nebo jen částečně zapustit do země. Mají totiž speciálně vyztuženou konstrukci a jejich stěny jsou vyrobeny z velmi odolných materiálů s vysokou antikorozní ochranou. Venkovní stěny už nejsou vyzývavě modré, ale mají atraktivní dekor, který věrně imituje dřevo.