Tepelné čerpadlo – jistota, která nezklame

V našich zeměpisných šířkách není každé léto slunečné. Z dlouhodobého hlediska je proto vhodnou volbou investice do tepelného čerpadla. Je to ta nejmodernější forma využití energie získané z okolního prostředí bez ohledu na sluneční svit. Dokáže předávat teplo z okolního vzduchu do bazénové vody již při venkovních teplotách od 15°C.

Díky tepelnému čerpadlu můžete prodloužit svojí koupací sezónu až na 7 měsíců, a to bez ohledu na výkyvy počasí.
Autor: archiv

„Tepelná čerpadla jsou stále větším hitem díky jejich snadné montáži a obsluze. Lze je umístit jak k zahradním domkům, tak i např. pod stříšku u domu. Díky jednoduchým digitálním ovládacím panelům zvládne ovládání tepelných čerpadel každý majitel venkovního bazénu,“ vysvětluje Lukáš Toula ze společnosti Mountfield.

Navíc jsou doporučována i ochránci přírody. Energii pro ohřev vody totiž tepelné čerpadlo získává ze vzduchu pomocí cyklu komprese a expanze teplonosného plynu, ten ji promění v teplo, jež je následně předáváno přes výměník do vody. Ta nejkvalitnější tepelná čerpadla dokáží získat více než 80 % tepla z okolního prostředí a předat ho do vody. Ukazatelem účinnosti tepelných čerpadel je výkonový koeficient neboli laicky řečený poměr mezi získanou a vloženou energií. Tento koeficient je u dobrého čerpadla roven minimálně 5.

Tepelná čerpadla mají jednoduchý digitální panel, jehož ovládání zvládne každý. Na snímku model BP-30 WS.
Autor: Azuro

Výhody:

+ teplá voda v bazénu v jarních i podzimních měsících bez ohledu na venkovní teplotu

+ ekologický provoz, založený na sekundárním využívání zdrojů energie

+ při dlouhodobém užívání bazénů šetří peníze každému majiteli

Mají snadnou montáž i obsluhu. Tepelná čerpadla se dají umístit kamkoliv - k zahradním domkům nebo třeba pod stříšku u domu.
Autor: Mountfield

Investice, která se vyplatí

Tepelná čerpadla i solární ohřevy lze dnes koupit jak u odborníků a specialistů na bazény a bazénové příslušenství, tak i v řadě e-shopů. Pokud si budete vybírat, kde si ohřev vody koupit, jednoznačně si vyberte specializované prodejce. Ti nejenom poradí a vyberou to nejvhodnější řešení, ale zakoupené zboží i instalují, odzkoušejí, zaškolí vás pro používání a následně se postarají i o odborný servis. Využít můžete i služeb zkušené realizační firmy, která nabízí prodlouženou záruku. Ta může být až sedm let. Obrovskou výhodou tepelných čerpadel je ta skutečnost, že se dají pořídit samostatně, takže není problém je připojit k již stávajícímu bazénu.