Líbí se vám sedačky tři v jednom? Během minuty se obývák promění v pokoj pro hosty, přitom se do něj vejdou zimní bundy nebo spacáky. To oceníte zejména v malých bytech. Sedačky s úložným prostorem (nebo ty rohové) už totiž nemusí zabírat tolik místa.

„Výrobci vědí, jak lidé žijí a že chtějí eleganci a praktičnost zároveň. Dá se vybrat i do menšího obývacího pokoje, jen vědět, kde ji prodávají,“ říká Jan Zajíc z webu Favi.cz, „Naštěstí se dá předem dohledat ve vyhledávači nábytku, do jakého obchodu se vydat.“ Například na Favi.cz zadáte, že chcete černou rohovou sedačku. A hned vidíte, které obchody a e-shopy ji nabízejí a za kolik.

Pohrajte si také s dispozicí obývacího pokoje. Rohové sedací soupravy umí i opticky rozdělit místnost, například pracovní kout od relaxační zóny. Akorát na roh si pak udělejte rezervačku. Bude tu chtít relaxovat každý.

Na křídle

Taky se u vás z prostorné sedačky stala „lehačka“? Aby ne, když láká k relaxu u filmu, s nohama nahoru a spoustou místa na převalování. U rohové sedačky proto dejte přednost se širokým a dlouhým křídlem.

Co na nich Favi.cz baví? Na širokou sedačku se vejdou dva v objetí. A také se z něj snadno stane domeček pro děti.

A co je nejlepší – nabídne místo všem, kteří si rádi dají odpoledních „dvacet“. Vyspíte se i bez rozkládání sedačky, třeba když zas usnete u televize. Stačí jen deku přes sebe...

Úložný prostor jako skrýš na peřiny a čokoládu

Kam to všechno dát, když byt není nafukovací? Úložný prostor schovejte v sedací soupravě. Vejde se do něj povlečení a peřiny pro hosty, věci na další sezónu nebo tajné dárky k narozeninám.

Sedací soupravy s úložným prostorem vás zachrání i v roli hostitele. Třeba když se k vám hrne návštěva a vy už nestíháte uklidit. Pod sedadly bleskově ukryjete vše, co by oko nemělo vidět. A také se sem nenápadně vejde sladkost, kterou si schováváte před dětmi.

Tip Favi.cz: Kde koupit sedačku, kam se vejdou hosti i peřiny? Favi.cz vás odkáže do obchodu, kde mají rozkládací sedací soupravy s úložným prostorem.