NatasaZ:Díky za článek. Ono to na první pohled vypadá jednoduše, ale samozřejmě to člověka stojí energii, čas i peníze. Už jenom takové krmivo něco stojí, obzvlášť pokud chcete nějaké kvalitnější. My teda kupujeme toto - https://www.energyshobby.cz/krmiva-pro-drubez/ - a jelikož se prodává po pětadvacetikilových baleních, tak na tom docela ušetříme. I tak by si to měl každý rozmyslet, než se do chovu slepic pustí.
koerich:blbost. Slepice jsme dlouhá léta chovali. Tedko už třetím rokem nechováme. Nám se to teda nevyplatí. Průměrně stojí 1 nosnice kolem 100,- korun. vejce v obchodě vyjde na 2,50. Než začne snášet, taky něco sežere, rozhrabe zahradu, v létě se od kurníku line smrad,přes zimu jse spíše živíte než ze snáší,poklízet se taky často musí. Bio vejce a vejce z obchodu jsou nutričně naprosto shodná-což je prokázané.Takže nechováme.A těch pár vajec nám za to fakt nestojí. Snad jen pro ten dobrý pocit-koníček.To už raději chovat krůty- ty se fakt vyplatí.
renata55:Ty jo tak to by mě zajímalo, který "chytrák" tento článek psal Informace jsou ok, ale ta věta "Aby se slepice cítili dobře" - gramatika základní školy To je fakt ostuda...
karlos107:Mám deset slepic. Dostanou vodu, pšenicu, sem tam ocet do vody,trávu ze sekačky a někdy chleba. Denně mám tak 16 vajec. Jak to? Ráno jde moje babka do práce, otevře kurník, nasype jim a jde. Já je v poledne zavřu zpátky do kurníku. Za hodinu je pustím, nasypu zrno, některá si myslí že je další den, tak snese znovu Vejce prodávám po 1,50Kč/ks. Už nevím co s něma.Tož tak
kasandra226:Jak chovat slepičky.Nejprve z cihel a malty postavíte dvě zídky vzdálené od sebe asi 3metry a vysoké 1 metr. Na zídky umístíte ze dřeva vyrobenou budku-kurník pro ubytování a snášení nosnic. Střechu uděláte šikmou-krytina tašky zbylé ze střechy nebo eternit.Zvenčí stěny pokryjete polistyrénem a překryjete jej deskami ze dřeva-slepice jej vyzobávají-pozor. Do kurníku dáte snáškové hnízdo ze dřeva-dřevěnou bednu-nebo umělohmot.bednu obrácenou dnem nahoru.Vystelete slámou nebo sušenou trávou-jde zakoupit v prodejně pro psi nebo akvar.rybičky.Krmit zrnem-granule jsou strašně drahé.Metrák zrna stojí asi 500,-Kč.Po žních je nejdražší-v srpnu,září, nejlevnější je na jaře duben-květen - asi 350,-Kč, což je důležité pro Vaši pěněženku.Vodu do velké napáječky ve tvaru kýble-nemusíte každý den doplňovat vodu, zrno chránit před vrabci-nasypat do nádoby-nádobu odkrýt ráno-po nazobání zakrýt miskou shora.Vitamíny-Plastin,granulovaný vápenec pro holuby-nutnost pro tvrdost skořápek-lze zakoupit,rozdrcené skořápky od vajec.Hodně nasekané trávy-i sekačkou na trávu.Na zimu řepu nastrouhat jednu denně.Lépe pak nesou.Zastřihovat křídla,okyselovat vodu octem-proti plísňovým chorobám nebo zbylé zkysané mléko.Může se přidávat namočený chléb ve vodě nebo zbylém mléce-ale pouze starým slepicím.Mladé by se nafoukly-a zemřely. I starým slepicím jen jednou za cca3 dny dávat namoč.chléb-kvůli zdutí a úhynu.Hlídat nebo zavírat na noc před kunami a divokými kočkami.Kohout není vůbec potřeba-ruší okolí a zbytečně ho krmit.Pořídit jen v případě plánovaného vlastního odchovu malých kuřátek. Slepice se rády popelí v písku,suché hlíně atd.Možnost zřídit popeliště pod kurníkem-navést popel nebo písek.Dostatečný výběh-sad,humno,atd. V kurníku podlaha může být z dřevěných roštů-prken od sebe asi 5cm vzdálených-i v létě je vzdušnější a trus propadává roštem dolů na zem-snadnější údržba.Na zimu rošt poklást novinami nebo slámou.Kurník musí mít dveře-na zimu i na noc třeba zavírat-chlad,predátoři.
beruschka7t:chcete levná vejce? KUPTE SI JE!!! Třeba v Kauflandu!! Jsem šťastný majitel 5 slepic, hlavně proto, že mně to baví a protože mně to přijde ekologické, ale rozhodně to není levné. Tento článek je fakt úplně pitomý celý.
beataparri:Ahoj, prave se mezi lidma siri novinka, jak vydelat penize na netu. Najdete to na - Prozrazeno.WZ.cz - Ja si takto vydelavam uz asi mesic a jsem spokojena. Bylo by ale dobre se na to podivat rychle, protoze to uz brzy nebude mozne!
moiaza:Tento článek musel napsat naprosto hloupý a naivní měšťák, který o slepicích neví vůbec nic. Proetě, koupite si slepice, uděláte kurník a nemusíte se o nic starat. Denně vám budou snášet fůru vajec, vy je budete prodávat a brzy budete milonáři. Tak to asi vidí pisálek z Plesku.
majojo:No a naopak, oplodněná vejce se kazí rychleji. Pokud tedy neplánujete hejno kuřat. V tom případě by bylo příhodné poskytnout návod, jak se o ně postarat.
zada:Kohoutka si pořiďte až nad 25 sle***k, jinak bude kohout nervozní a slepice z něho. Pak nebudou snášet. Pokud však nemáte dostatečně verlký výběh (tj. nejméně 4m2 na jednu slepici, pak je nechovejte. Jinak pokud nemáte rádi vstávání a věnování se zvířatům tak je nechvoejte, protože to dá někdy více starostí než pejsek!!! Chovám slepice už hodně let a pokud se neřídí heslem : "nejdříve zvíře, potom děti, potom já" a to ve všech ohledech, tak si raději vejce kupte od soukromníka (a víte že je farmářský" než abyste se zavazovali na roky ke zvířeti!!
I ta slepice potřebuje lásku, pohodu a krmení - jinak vá neponese))))))zdravím všechny!!!!
katerinahalzikova:Ahoj, hledate snadny zpusob, jak si mesicne vydelat zajimave penize z pohodli domova? Prave se v cesku objevila novinka, jak na to. Najdete to na - Prozrazeno.WZ.cz - Me to funguje skvele, stejne jako znamym, kteri mi to doporucili
majojo:Naprostá ***vina, twenhle článek. T už Blešani fakt nevědí, kudy kam? Když chceš mítzdravé slepice, stojí to stejně, jako kdybys choval/a kočičky nebo psy. Kvalitní krmivo, očkování apod.
Pisatel článku se patrně zhlédl v dobách Babičky Boženy Němcové, tehdy se ještě dalo paběrkovat po polích - dneska máš kliku, když vůbec nějaké pole najdeš - a to tě ještě majitel tžene s brokovnicí.
jity:To budu slepicím foukat do pr... vždyť krmení je drahé a bez pořádného žrádla nést nebudou. Navíc slepice potřebují být v houfu, když jsme měli zbývající tři, tak se nám na snůšku pěkně z vysoka. Jen jsme ji živili, tak šly na polévku.
slepka:Asi budu muset odpojit internet z kurníku, protože jestli si tento článek přečtou moje slepice, tak se z toho zblázním. Možná toto platí jen pro pražáky.
majojo:Autor/ka žije v blažené nevědomosti, že slepice nepotřebují kohouta, aby snášely vejce. A taky měla napsat, že je lepší pěstovat kachny, ty snášejí vejce daleko větší.