Vrchol gastronomie? Svíčková Wellington! Máme recept
8
/
11
Prohlédnout znovu
Vrchol gastronomie? Svíčková Wellington! Máme recept
Ingredience pro svíčkovou wellington
|
Hobbymanie.tv
1. Větší špalíček pravé hovězí svíčkové (cca 600 g) osušte papírovou utěrkou a ostrým nožem ho pečlivě očistěte a odblaňte
|
Hobbymanie.tv
2. Maso vložte na pánev s důkladně rozehřátým olejem a zprudka je ze všech stran orestujte. Jeho povrch se musí dobře zatáhnout
|
Hobbymanie.tv
3. Opečený špalíček z pánve vyjměte a ještě horký potřete ze všech stran plnotučnou hořčicí. Nechte jej pak zcela vychladnout
|
Hobbymanie.tv
4. Na másle osmahněte sekanou cibuli, přisypte nakrájené houby, osolte je, opepřete, vyduste z nich vodu a restujte je doměkka
|
Hobbymanie.tv
5. Na pruhu potravinářské fólie složte z plátků parmské šunky větší plát a rozprostřete na něj orestované zchladlé houby
|
Hobbymanie.tv
6. Doprostřed vložte kousek masa a pomocí fólie jej opatrně houbami a plátky parmské šunkou obalte. Zakryjte také jeho boky
|
Hobbymanie.tv
7. V chladu odpočinutý smotek opatrně vybalte z fólie (cca po 1 hodině) a uložte na obdélníkový plát listového těsta silný 3 mm
|
Hobbymanie.tv
8. Z vyváleného plátu odkrojte na míru masovému válečku rohy a zakryjte nejprve jeho konce (klopy přes ně jednoduše přehněte)
|
Hobbymanie.tv
9. Dále přeložte přes váleček delší klopy, ale okraje každé potřete rozšlehaným vejcem. Maso je třeba zabalit opravdu pečlivě
|
Hobbymanie.tv
10. Povrch zabaleného kousku potřete opět rozšlehaným vejcem a vložte jej do trouby vyhřáté na 200 °C. Peče se 35 až 40 minut
|
Hobbymanie.tv
„Krokodýl“ Pavel v Austrálii: U krajánků si pochutnal na klokaním guláši a steaku!
Simona Krainová po drsných slovech sestry: Lítost, bolest, ale jinak to nešlo!
Dva školaci spadli ze čtyřmetrové střechy vodárny: Oba bojují o život v nemocnici!
Po hádce srazil autem partnerku (27) a utekl! Agresor (25) z Rudné u Prahy se schoval u příbuzného
Tragická noc na Karlštejně: V jezírku golfového hřiště plavala mrtvola
Zpěvák Jan Kopečný: Sepsul Poctu Gottovi!