Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Mohlo by vás zajímat
1
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Potíže českých turistů v Egyptě. Klienti Blue Style uvízli v Hurghadě i Marsa Alam, cestovka mění dopravce
Vémolova Lela přivedla na svět Arnolda: Vtipný moment z porodního sálu! A Gottův hit
Ekonomka o clech a obchodní válce: Jaké dopady pocítí Česko kvůli Trumpovi?
„Hrdino! Ubožáku! Kašpárku!“ Přestřelka Havlíčka s Novotným kvůli mítinku ANO v Řeporyjích
Medvěd u Detvy napadl na procházce Jána (†59): Rozsápaného v křoví ho našel jeho syn!
Oběť sexuálního delikventa Epsteina šokovala: Virginii zbývají čtyři dny života!