Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
1
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Hrad zveřejnil zápis ze schůzky o důchodech. Babiš: Nepravdivé! Jurečkovi vadí lži ANO
Paroubková 7 let od rozchodu s Jiřím: Přiznala lásku z Řecka! Promluvila i o nové ženě exmanžela
Hlavní hygienička Svrčinová končí, vláda ji odvolala na její žádost! Řešila covid i černý kašel
Čech Jan (33) umírající na ALS bude otcem: Zrušil plánovanou eutanazii
Máma z Hluboké, které odebrali děti: Budu o ně bojovat, azyláky měly plno
Panika v centru Londýna: Koně na útěku! Splašili se kavalerii, nabourali do aut a utekli na dálnici