Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
2
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Rozchod Babišových: Co bude s „rodinným“ holdingem?
Wimbledonská šampionka Vondroušová po oznámení rozvodu: Zpověď o bolavém období
Ministr Hladík o zálohování plechovek a petek: Kus za čtyři koruny. Jak to bude fungovat?
Stop turistům v dalším dovolenkovém ráji Čechů! Na "Kanárech" pro ně chystají speciální daň
Hrůza v Macoše: Do propasti skočili dva muži! Jeden se měl před tím ještě zastřelit
Manželka Vladimíra Kratiny (72): Vášnivá líbačka s jiným!