Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
3
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Unikátní snímky ze zákulisí Hráčů: Jak to vypadá u prezidenta Pavla?
Manželka miliardáře Bakaly Michaela: Promluvila o přeskupování majetku!
Pohřeb Marie Benešové (†76): Stará garda zpět na scéně! Grégr, Rusnok, Kněžínek a další
Dramatický návrat Leyenové ze summitu: V letadle zachraňovala kolabujícího pasažéra
První sníh v Česku zkomplikoval dopravu: Nehody a uvízlé kamiony na D1
Čtyři HRDLIČKY: Na malebných Maledivách kvete česká láska