Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
6
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Nicolase (6) ze Zázraku Blesku rakovina připravila o zrak: Nádor zase roste! A pohlazení pro Pártlovou
Kritický stav Patrika Hezuckého (55): První slova jeho ženy!
Boj o Turka po skandálech: Pavel neustoupí, není připraven ho jmenovat, míní politolog
Topolánek o boji s rakovinou slinivky: Složitá operace a šance žít přes 5 let!
Babiš se vzdává Agrofertu: Nejlepší premiér, nebo lhář? Parťáci ho chválí, koalice kritizuje
Nosková u soudu s expartnerem líčila násilí: Neurol, víno a mačety! Praštil se mnou o stůl a…