Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
6
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Šokující oznámení Andreje Babiše: Po 30 letech jdou s Monikou od sebe!
Natáčení pokračování Teorie tygra odloženo: Strach o Bartošku!
Exkluzivní zjištění Blesku: Otřes ve vojenské rozvědce. Končí šéf špiónů Beroun!
Babiš odloučený od Moniky: Takhle mlžil o dovolené u moře bez manželky a dětí
Rozchod jen 7 let po velkolepé svatbě! Podívejte se na ty největší momenty z veselky Andreje Babiše!
Anička Slováčková bojující s rakovinou: Chystá velkou cestu