Logo magazínu

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

6/6
Prohlédnout znovu

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte. | shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou. | shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat. | shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat. | shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza. | shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B. | shutterstock.com

Nicolase (6) ze Zázraku Blesku rakovina připravila o zrak: Nádor zase roste! A pohlazení pro Pártlovou

Kritický stav Patrika Hezuckého (55): První slova jeho ženy!

Boj o Turka po skandálech: Pavel neustoupí, není připraven ho jmenovat, míní politolog

Topolánek o boji s rakovinou slinivky: Složitá operace a šance žít přes 5 let!

Babiš se vzdává Agrofertu: Nejlepší premiér, nebo lhář? Parťáci ho chválí, koalice kritizuje

Nosková u soudu s expartnerem líčila násilí: Neurol, víno a mačety! Praštil se mnou o stůl a…