Logo magazínu

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

1/6
Prohlédnout znovu

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte. | shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou. | shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat. | shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat. | shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza. | shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B. | shutterstock.com

Slzy pro zesnulého Hezuckého (†55)! Srdceryvné vzkazy kolegů a Patrikův poslední fór

Nicolase (6) ze Zázraku Blesku rakovina připravila o zrak: Nádor zase roste! A pohlazení pro Pártlovou

Hrůza v litoměřické nemocnici: V porodnici oživovali čtyři novorozence. Dva zemřeli!

Boj o Turka po skandálech: Pavel neustoupí, není připraven ho jmenovat, míní politolog

Ďábel tkví v detailu? Ústavní právníci o Babišově kroku s Agrofertem: Nadstandardní postup

Patrik Hezucký byl dlouho sám: Oženil se až před padesátkou! Vymodlený syn a potíže manželky