Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Mohlo by vás zajímat
1
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Kauza uprchlého podnikatele Krejčíře: Ohledně vydání z JAR do Česka nastal zvrat!
Dramatický závěr cen Anděl: Konflikt opilého páru skončil zásahem policie i záchranky!
Hon na vraha tří lidí u sousedů: Zdrcená slova starosty
Jana onemocněla agresivní rakovinou: Samovyšetření nic neukázalo, na »výletě« přišel šok!
V Beskydech se objevil medvěd: Z bezprostřední blízkosti ho spatřil dělník
Vzlety a pády letošních Andělů! Jaké byly top momenty večera?