Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
1
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Slzy pro zesnulého Hezuckého (†55)! Srdceryvné vzkazy kolegů a Patrikův poslední fór
Nicolase (6) ze Zázraku Blesku rakovina připravila o zrak: Nádor zase roste! A pohlazení pro Pártlovou
Hrůza v litoměřické nemocnici: V porodnici oživovali čtyři novorozence. Dva zemřeli!
Boj o Turka po skandálech: Pavel neustoupí, není připraven ho jmenovat, míní politolog
Ďábel tkví v detailu? Ústavní právníci o Babišově kroku s Agrofertem: Nadstandardní postup
Patrik Hezucký byl dlouho sám: Oženil se až před padesátkou! Vymodlený syn a potíže manželky