Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
1
/
6
Prohlédnout znovu
Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?
Zralé šípky poznáte podle ostře červené barvy, ale na dotek budou stále tvrdé. Změklé plody nesbírejte.
|
shutterstock.com
Šípkový čaj nikdy nezalévejte vroucí vodou.
|
shutterstock.com
Nasbírané šípky je potřeba nejdříve přebrat.
|
shutterstock.com
Šípky sušte co nejšetrněji. Nasypte je na plech vyložený pečicícm papírem a nechte volně vysychat.
|
shutterstock.com
Šípky skladujte v plátěném pytlíku, další možností je dobře uzavíratelná skleněná dóza.
|
shutterstock.com
Šípky obsahují nejen vitamín C, ale i A, K nebo vitamíny skupiny B.
|
shutterstock.com
Opakovaná nevěra, nahé fotky i facka Rathovi: Skandály velkého muže ODS Miroslava Macka (†79)
Hororové foto ze Staromáku. Koník se svalil na zem! Na nohy mu pomáhalo několik lidí
Problém budoucího ministra: Tuleja publikoval sporné články, Fialovi za ně stačila omluva
Tragický konec pátrání v Krušných horách: Ludmilu (†15) nalezli mrtvou!
Další odhalení ze svazků informátora StB Josefa Laufera (†84): Měl udávat Gotta, Pilarku či Matušku!
Prvomájové líbačky slavných: Rozverná Agáta, tajemná Ochotská, Musil s manželem a opuštěná Heidi