Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bylinky na balkoně: Ušetřete místo s nápaditými květináči

/
  • Bylinky vypěstované doma jsou vždy po ruce
    Bylinky vypěstované doma jsou vždy po ruce (Shutterstock.com)
    27. dubna 2016 ● 06:00

    Majoránka, bazalka, meduňka, tymián, koriandr, řeřicha a třená pažitka. Všechny tyto bylinky můžete pěstovat doma, aby byly vždy po ruce a čerstvé. Pokud je chcete pěstovat na balkoně nebo na terase, určitě řešíte, jaké vybrat květináče. Aby nejen dobře fungovaly, ale aby se na ně také hezky dívalo. A také aby se jich tam vešlo co nejvíce. Jak ušetřit místo a mít zajímavou zahrádku?

  • 1.

    Dejte květináče na sebe

    2685542:gallery:true:true

    Pokud hodláte pěstovat bylinky na balkoně, musíte myslet na to, že květináče nebo truhlíky by měly být nejen praktické, ale i hezké.
    Nádoby musí mít odtokové otvory, aby se v nich nedržela voda. Zkuste letos dvě  neobvyklé aranže květináčů, které vidíte na obrázku: použít můžete obyčejné květináče, vaše bylinková zahrádka bude vypadat zajímavě, a ještě ušetříte místo. Nechte se inspirovat tipy z Pinterestu.

  • 2.

    Pyramida

     2685541:gallery:true:true

    První pyramidu z květináčů vytvoříte podle návrhu: potřebujete tři nádoby různých velikostí, které budou vidět, a dvě, které budou sloužit jako zpevnění vnitřku. Do největší nádoby dejte květináč podle nákresu a obsypte ho substrátem, kam zasadíte bylinky. Další květináč položte do druhého patra a postupujte stejně.

  • 3.

    Nakloněné květináče

    2685540:gallery:true:true

    Zajímavě vypadají také nakloněné květináče, u kterých na první pohled není vidět, jak jsou vlastně na sebe upevněné. Přitom jde o jednoduchý způsob: do spodního květináče, který by měl být velmi stabilní, dejte dřevěnou laťku nebo tyčku. Další květináče na ni navlečte skrz drenážní otvory a opřete je jeden o druhý. Pak už jen zasypte vhodným substrátem a zasaďte bylinky.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy