Bez houbaření si Češi neumí představit život - do lesa na houby se pravidelně vydává téměř 70 procent z nás. Není divu, je to skvělý relax, při kterém si nasbíráte suroviny na skvělou večeři nebo oběd. Kdo by odolal tradiční smaženici nebo výborné kulajdě z hříbků?

Pokud víte, jaké houby sbírat, určitě budete chtít také vědět, kde je hledat. Právě to se dozvíte ve fotogalerii níže, kterou jsme sestavili podle instagramových příspěvků úspěšných houbařů. U každého najdete místo, kde se houbám daří. Přesvědčte se sami:

Fotogalerie
77 fotografií

Navíc houby jsou zdravé a mají téměř nulovou kalorickou hodnotu (samozřejmě pak záleží, jak je upravíte). Obsahují hodně nerozpustné vlákniny, která působí preventivně proti rakovině tlustého střeva, a vitamíny B, E, K a D. Do zdravého a pestrého jídelníčku tedy houby určitě patří!

Jak zpracovat houby?

A až přijdete z lesa s plnými košíky a nebudete vědět, co si s takovou nadílkou počít, přečtěte si našich 15 tipů, jak houby zpracovat nebo se rovnou podívejte, jak houby správně usušit, aby nezplesnivěly! Nebo se můžete inspirovat receptem na salát s houbami od šéfkuchaře Radka Davida:

Video
Video se připravuje ...

Recept na salát s houbami a kuřetem podle šéfkuchaře Radka Davida Adam Balažovič

Další lahodné recepty z hub naleznete ZDE.