Potřebujete na 4 porce

4 velké pevné hrušky
6 lžic tekutého medu
1 citron
150 ml bílého vína
50 g másla
1 sáček skořicového cukru
moučkový cukr s vanilkou na posypání

Postup

V misce smícháme víno s medem, citronovou šťávou, najemno nastrouhanou kůrou a skořicovým cukrem. Hrušky omyjeme, osušíme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pak je dáme do připravené marinády a necháme je 30 minut odležet. Z alobalu ustřihneme osm kousků, každý potřeme troškou rozpuštěného másla, zabalíme do nich půlky hrušek a grilujeme na mírném ohni zhruba 10 až 15 minut. Před koncem grilování balíčky opatrně otevřeme, hrušky potřeme zbylým máslem a dopečeme dozlatova. Hrušky můžeme podávat s teplou vanilkovou omáčkou.