Pro bohatou sklizeň

K výživě ovoce, zeleniny, chmele a okrasných rostlin je bezchloridové granulované hnojivo Cererit se stopovými prvky. Aplikuje se zapracováním do půdy při její přípravě k setí nebo sázení a při přihnojování během vegetace. Dávka hnojiva je doporučena rozdělit v poměru 2/3 před výsadbou (setím) jako základní hnojení a 1/3 užít k přihnojení během vegetace. Podle délky vegetace je možno rozdělit ještě i dávku přihnojovací.

Bezchloridové granulované hnojivo Cererit je vhodné k výživě ovoce, zeleniny, chmele i okrasných rostlin.
Autor: Mountfield

Vyživte dřeviny i zeleninu

Vyváženou výživu okrasných i ovocných dřevin, keřů, růží, živých plotů i květinových záhonů zajišťuje granulované vodorozpustné hnojivo Hortilon Premium Start. Protože má vyšší obsah dusíku, je vhodné i pro doplňkové přihnojení (1– 3 aplikace) okrasných i užitkových rostlin včetně zeleniny, pokojových i balkónových květin na počátku vegetace nebo pro podporu růstu.

Pro krásu květů

Na okrasné i ovocné dřeviny, keře, růže, živé ploty i květinové záhony i pro plodovou zeleninu se hodí Hortilon Premium Plod a květ. Použít ho můžete i na jednorázové přihnojení pro podporu kvetení (trvalky, kvetoucí pokojové rostliny) a dozrávání plodu (ovocné plodiny – jahody, ovocné stromy a keře).

I dřeviny a jehličnany potřebují vitamíny. Aby dobře rostly, byly zdravé a měly hezkou barvu.
Autor: archiv

Dřevinám i jehličnanům

Potřebujete, aby vám rychle narostl živý plot a sousedi už se na vás nedívali jako na televizi?  Tak to chce přidat živiny. Všem jehličnanům, okrasným dřevinám a keřům zajišťuje optimální výživu a zdravý růst Hortilon Premium Dřeviny.

Na brambory

Už dávno neplatí, že nejhloupější sedlák má největší brambory. Právě naopak. Takže buďte chytří a zkuste využít granulované hnojivo s cereritem Horticerit pro brambory, které je určené na základní hnojení před výsadbou brambor. „Složení hnojiva zajišťuje vyrovnanou a dostatečnou výživu, která příznivě ovlivňuje počet, velikost a kvalitu hlíz. Obsah hořčíku v hnojivu zabraňuje žloutnutí listů a zvyšuje kvalitu produkce. Používá se k základnímu hnojení před výsadbou,“ vysvětluje Jan Elšík, odborník na hnojiva ze společnosti Mountfield.

Díky vyššímu obsahu dusíku se hodí pro hnojení rostlin na počátku vegetace nebo pro podporu jejich růstu. Hortilon Premium Start použijete na dřeviny, keře, květinové záhony, balkónové květiny i zeleninu.
Autor: Rašelina Soběslav

Jahody sladké jako med

Toužíte mít záhony plné jahod? Především pro jahody, ale i pro další drobné ovoce je granulované hnojivo Horticerit.  Má vyvážený poměr živin, který zajistí optimální výživu rostlin po celou dobu vegetace. Navíc díky obsahu draslíku získají plody lepší chuť. „Použít je ho vhodné k základnímu hnojení před výsadbou rostlin, ale i k přihnojování rostlin během vegetace,“ dodává Elšík.

Na rajčata a papriky

Dobře narostlá plodová zelenina je chloubou zahradníka. Hnojivo Horticerit pro plodovou zeleninu se používá na rajčata, papriky, okurky, cukety nebo dýně.  A to jak na venkovních záhonech, tak i ve sklenících a fóliovnících. Přiměřený obsah draslíku prodlužuje skladovatelnost plodů a zlepšuje jejich chuť. Používá se pro základní hnojení před výsadbou, ale i pro přihnojování rostlin během vegetace.

Záhony a balkóny plné krásných květin? Díky granulovaným nebo kapalným hnojivům je budete mít! Stačí si pouze vybrat to správné hnojivo právě pro vás.
Autor: archiv

Na cibule

Není nad vlastnoručně vypěstovaný česnek a cibuli. Lépe vám to půjde s granulovaným hnojivem Horticerit pro cibuli a česnek. Používá se zejména pro základní hnojení před výsadbou, ale je vhodné i pro přihnojování rostlin v průběhu vegetace. Obsahuje síru, která má příznivý vliv na tvorbu vonných a chuťových látek v česneku a cibuli.

Pro rozkvetlé balkony

Nemáte zahradu? Nevadí, udělejte si ji na balkoně. Na výživu venkovních hrnkových květin je dobré vzít tekuté Hnojivo pro balkónové rostliny, které podporuje růst a nasazení květů. Svým složením vyhovuje rostlinám pěstovaným zejména na oknech, balkónech a terasách. Vyšší obsah dusíku a i dostatečný podíl fosforu podporuje odnožování a tvorbu kořenového pletiva a bohatou násadu pupenů. Používá se během sezony pravidelně

Nechcete myslet na pravidelné hnojení květin či zeleniny? Granulované hnojivo Horticote Univerzal stačí přidat k rostlině a potřebné látky se z něj postupně uvolňují po dobu až 6 měsíců.
Autor: Mountfield

Kapalné hnojivo Univerzál je univerzální hnojivo pro zdravý růst rostlin, bohaté nasazení květů a tvorbu plodů, a tím docílení co největšího výnosu jak generativních tak i vegetativních částí rostlin.  Je určeno pro celou škálu rostlin pěstovaných v bytech, balkónech i na zahradách. Obsahuje minerální látky dusík, fosfor a draslík. Všechny pěstované rostliny příjmem doporučených dávek obdrží optimální množství živin.

Řada hnojiv Horticerit s cereritem je určena pro výživu a správný růst ovoce a zeleniny. Snadno s nimi doplníte potřebnou výživu pro plodovou zeleninu, česnek a cibuli, brambory nebo třeba jahody.
Autor: archiv

Na dlouhý čas

Především zapomětlivé zahradníky potěší dlouhodobé Hnojivo Horticote Univerzal. Stačí ho přidat k rostlině a potřebné látky se uvolňují postupně po dobu až 6 měsíců. Rostlina tak má dost času je využít. Rychlost uvolňování živin závisí na teplotě půdy. Při vyšších teplotách se živiny uvolňují rychleji, naopak při nižších teplotách pomaleji.