Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak vybrat nábytek na zahradu, aby vydržel a nestál majlant?

/
  • Ozdobte si zahradu kvalitním nábytkem
    Ozdobte si zahradu kvalitním nábytkem (Shutterstock.com)
    24. května 2016 ● 14:00

    Posezení na zahradě nebo na terase patří určitě k nejkrásnějším chvílím dne. Přemýšlíte o tom, že si pořídíte nový venkovní nábytek? Přemýšlíte, na který materiál vsadit? Nebo se vám líbí každou chvíli něco jiného? S našimi radami si určitě vyberete ten správný!

  • 1.

    Podle místa

    Zahradní nábytek-meranti
    Autor: Mountfield

    V první řadě je potřeba myslet na to, kde přesně bude nábytek stát. Na odkrytém místě a bude na něj občas pršet? Pak je pochopitelně třeba zvolit velmi odolný materiál, jako je kvalitní umělý ratan, kvalitní plast, nábytek z hliníku nebo tahokovu či odolné teakové dřevo. Méně odolnější materiály (přírodní ratan nebo choulostivější dřevo) patří pod střechu.

  • 2.

    Myslete na podlahu

    Měl by být kvalitní a něco vydržet. Zahradní nábytek není pouze sezónní záležitostí a proto je potřeba ho pečlivě vybírat.
    Autor: Mountfield

    Nábytek vybírejte i podle typu podlahy. Těžký nábytek může choulostivější podlahu poškrábat, do trávníku se zase bude bořit. Máte-li na podlaze široké spáry, může se v nich nábytek s drobnějšími nožkami zasekávat. Myslete i na to, jestli máte místo, kam nábytek na zimu uklidit, nebo jestli ho budete nechávat pod plachtou.

  • 3.

    Kombinujte

    ...
    Autor: Mountfield

    Každý materiál má své výhody: plast je lehký, odolný vůči dešti a jednoduchý na údržbu. Je ovšem měkký a nevydrží velkou zátěž. Kvalitnější plasty jsou na tom s odolností i designem lépe, za ty si ovšem člověk připlatí.

    Dřevo je stálice a do zahrad se skvěle hodí. Čím je dřevo tvrdší a odolnější, tím je ale dražší. A některé druhy dřeva potřebují dobré uskladnění na zimu a patřičnou údržbu, třeba lakování.

    Nábytek z kvalitního hliníku a oceli dlouho vydrží a je poměrně stabilní. Na slunci se ale rychle rozpálí a v chladnějším počasí studí. Pokud se ovšem nedokážete rozhodnout, jaký materiál zvolit, zkuste kombinaci. U některých stolů totiž můžete dle libosti a vkusu kombinovat podnože a stolové desky. Na kovové či dřevěné nohy různých tvarů (do X, do klasického čtverce) si vyberete desku, která se vám právě zamlouvá. Za rok můžete vybrat jinou a posezení tak oživit, aniž byste investovali velkou část peněz.

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy