„Před lety manžel ještě hodně rybařil, a tak jsme jezdili na Nežárku,“ vypráví Petra Janů. „Měli jsme tady louku, na které jsem hospodařila, a pak jednou přišel kamarád s tím, že za kopcem je chalupa, která by mohla být k mání,“ vzpomíná.

Petra Janů s manželem Michalem Zelenkou sedává nejraději na zápraží.
Autor: Prominenti, TV Barrandov
Líbila se jim natolik, že s její koupí neváhali ani okamžik. Teprve potom poznali její zajímavou historii. „Chalupa stojí pod poutním kostelem sv. Markéty. A my jsme se dozvěděli, že tohle vlastně byla původně kaple, která k němu patřila,“ prozrazuje Petra Janů Prominentům (TV Barrandov).

Na chalupě mají oddělené ložnice

S manželem mají na chalupě každý své soukromí: „Můj muž usíná u televize a musí mít teplo a já při teplu nezamhouřím oko, tak

Každý z manželů má na chalupě svou ložnici. Jana spí tady a má okno otevřené v zimě i v létě.
Autor: Prominenti, TV Barrandov
to máme tak, že on spí nahoře, kde je teplíčko a já spím dole, kde mám otevřené okno v létě v zimě. On říká, že by tam spát nemohl, protože by to bylo, jako by jezdil celou noc na motorce bez helmy,“ směje se zpěvačka.

Přitom hned dodává - aby nedošlo k nějaké mýlce a spekulacím - že manželství s jejím mužem funguje naprosto v pořádku. „Vydržíme už spolu,“ tvrdí Petra.

Video
Video se připravuje ...

Petra Janů na chalupě na Nežárce TV Barrandov

Javor, starý 700 let, Petra občas objímá

Kuchyň musí být samozřejmě v chalupářském stylu.
Autor: Prominenti, TV Barrandov
U chalupy roste majestátný javor, kterému je podle znalců už víc než 700 let. „Je to státem chráněný strom,“ upozorňuje Petra s tím, že ho chodí občas obejmout.

Jediné, čeho lituje, je skutečnost, že na chalupě nemůže trávit tolik času, kolik by chtěla. „Trávíme tady Vánoce, které si vždycky prodloužím tak do 10. ledna a pak v létě od června do září, to je tady nádherně.“

Zdroj: Pořad Prominenti (TV Barrandov), vysílá se v sobotu 30. 4. ve 22:00


POZOR: UŽ V ÚTERÝ 3. 5. STARTUJE SOUTĚŽ NEJ CHATY, CHALUPY A ZAHRADY O 140 000 Kč!

Myslíte si, že máte ještě hezčí chalupu, než zpěvačka Petra Janů? Nebo vlastníte zajímavou chatu či zahradu? Pak neváhejte a připravte si jejich fotky! Už v úterý 3. května ve 12:00 hodin začíná další ročník unikátní soutěže NEJ chata, chalupa a zahrada. Přihlaste do ní i tu svou a soutěžte o 140 000 korun!


Fotogalerie
13 fotografií