Zatímco dříve jsme znali jen profesionální stroje z automyček, dnes jsou k dostání malé přenosné tlakové myčky, se kterými kolem domu uklidíte prakticky všechno.

Vodní paprsek se dostane všude

Jak taková myčka vlastně funguje? Dokáže stlačit proud vody do tenkého paprsku, který pronikne i tam, kam byste se s běžnými pomůckami pro úklid jinak nedostali. Můžete s ní tedy nejen „zametat“ dlažbu a schody, ale vysoký tlak vody vyžene špínu i ze spár mezi dlaždicemi a odstraní ji i z těžko přístupných zákoutí nebo z fasády.

Při práci také určitě oceníte, kolik s tímto strojem ušetříte za vodu. Ve srovnání s „gruntováním“ běžnou zahradní hadicí ji totiž tlaková myčka spotřebuje o 80% méně! A to už je znát…

S nástavci umyjete všechno

Tento pomocník vám ovšem usnadní práci nejen při běžném úklidu kolem domu. Lze k nim totiž dokoupit celou řadu speciálních nástavců pro nejrůznější použití (někteří prodejci je dokonce k myčkám přidávají jako součást balení).

Rotačním kartáčem perfektně umyjete auto
Autor: Mountfield

Například rotační kartáč dobře poslouží při mytí auta. Zahnutou koncovku zase ocení nejen motoristé, kteří s ní snadno umyjí podvozek nebo podběhy auta – dobře poslouží třeba při čištění okapů. Mycím kartáčem zase uklidíte hladké plochy. Rotační tryska poslouží k úklidu chodníků a silně znečistěných ploch. A pokud potřebujete odstranit z nějakého povrchu před novým nátěrem korozi, pak lze použít pískovací soupravu, která do vodního paprsku přisává jemný písek.

Podle čeho myčku vybírat

Důležité je důležité zvolit stroj s dostatečnou výkonnostní rezervou, aby se při delším používaní motor zbytečně nepřehříval. Kvalitní tlaková
myčka by měla mít ve standardní výbavě tlakovou hadici, pistoli s tryskou včetně nástavce a nastavitelné hlavy a automatické přisávání čistícího prostředku. Nezbytný je také vodní filtr, chránící tlakové čerpadlo před znečištěním a tepelná pojistka, zabraňující přetížení motoru.
A za kolik takového pomocníka pořídíte? Například kvalitní  značková tlaková myčka Oleo-Mac s pracovním tlakem 120 barů vás přijde na 4 892 korun (cena Mountfield).

Fotogalerie
7 fotografií