Proměny jejího obývacího pokoje se ujal bytový designér Petr Shromáždil, který se mj. podílí na nekomerčním internetovém projektu Umíme udělat domov.cz. Podobu obýváku změnil k nepoznání!

Jak do malého obýváku vměstnat jídelnu?

Původní sedačka zabírá zbytečně hodně místa, křeslo vysloveně překáží
Autor: Umíme udělat domov.cz
„Pro novou podobu obývacího pokoje paní Florové bylo důležité zachovat původní jednotlivé zóny sloužící pro odpočinek, sledování televize a zároveň stolování. Vhodnější by určitě bylo situovat jídelní stůl do kuchyně, to ale malá a úzká kuchyňka paní Florové neumožňuje,“ popisuje hlavní koncept proměny bytový designér Petr Shromáždil.

Jako nutnou investici vidí designér rohovou pohovku v bílém či světlém odstínu a mobilní konferenční stolek. Nová pohovka bude moderní a velmi pohodlná, navíc ušetří oproti stávající sedací soupravě a křeslům místo, které se bude moci využít pro jídelní stůl.

Kouzlení se sádrokartonem

Zásadní proměna - s pomocí sádrokartonu vznikla v obýváku nová televizní stěna, pod stropem se snadno udělají nové rozvody elektřiny
Autor: Umíme udělat domov.cz
Jako zajímavý prvek pro obývací pokoj navrhl designér zakomponovat sádrokartonovou předstěnu za televizí se sníženým stropem, která je také velmi praktická pro snadnější a elegantní nový rozvod osvětlení a zavěšení TV. Tento detail navíc umožňuje umístění nepřímého osvětlení pro velmi příjemné dokreslení atmosféru pokoje.

Správná kombinace barev obývák zvětší

Další doporučení pro majitelku bytu se týká barev na stěnách. Stávající dvě stěny laděné do oranžového odstínu jsou příliš tmavé a zbytečně pohlcují světlo v místnosti.

Celkovou proměnu prostoru podtrhne tmavá dřevina na podlaze s výraznou strukturou.
Autor: Umíme udělat domov.cz
„Ideální by bylo zvolit pro stěnu s dveřmi, za pohovkou a za televizní obrazovkou lehounce kávový tón. Strop, celá předstěna a stěna s okny by měla zůstat bílá, což v kombinaci kávové napomůže optickému elegantnímu zvětšení a rozjasnění prostoru,“ doplňuje designér Petr Shromáždil.

Celkovou proměnu prostoru podtrhne tmavá dřevina na podlaze s výraznou strukturou. Pro výsledné uspořádání prostoru, který slouží jak k odpočinku, tak i ke stolování, je vhodná velkoplošná knihovna, nejlépe policový systém.

Blesk.cz splní sen o bydlení i vám!

Chcete modernizovat i svůj domov a nevíte si rady? Pošlete fotky místnosti, kterou byste rádi přestavěli (čím více, tím lépe) spolu s jejím půdorysem a s vaší představou, co byste v ní rádi změnili na adresu hobby@blesk.cz. Tým bytových architektů a designérů Blesk.cz ZDARMA připraví vizualizaci vašeho nového bydlení spolu s radami, jak na to!

Kdo dnes proměňoval byt Martiny Florové?

Petr Shromáždil se bytovým designem zabývá od roku 1994.
Autor: Archiv
Petr Shromáždil se interiérovým designem zabývá od roku 1994. Ke svým klientům přistupuje s heslem: „Tvoříme 807952:gallery:true:trues vámi, respektujeme vaše potřeby a přinášíme řešení.“ Patří do designérského týmu projektu Umíme udělat domov (www.umimeudelatdomov.cz).

 

Fotogalerie
10 fotografií