Prohlédli jste si svou panelákovou koupelnu kritickým okem a usoudili jste, že už to chce opravdu změnu?  Té můžete dosáhnout i bez složitého bourání a rekonstrukce – stačí jenom zvolit správný koupelnový nábytek. Ten moderní už dnes přináší celou řadu možností, jak i na malém prostoru vytvořit dokonalý interiér.

Původní paneláková koupelna moc krásy nepobrala, naši designéři jí ale udělají úplně jiný makeup...
Autor: drevojas.cz
 „Navíc můžete vybírat lze z velkého množství designových řad, takže není problém sladit svou koupelnu do stylu retra, vysoce moderního či koloniálního,“ říká Zdeněk Blažek, zástupce jednoho z tradičních českých výrobců nábytku. Za přispění bytových architektů jsme pro vaši inspiraci s použitím designových řad společností Dřevojas a Myjoys připravili tři návrhy, jak z nudné koupelny udělat opravdovou krasavici:

Koupelna příjemná

Pro příjemnou koupelnu zvolili designéři řadu nábytku Aston
Autor: drevojas.cz

Pokud si kladete otázku, zda lze vytvořit interiér koupelny, který bude na první pohled líbivý, ale přitom i velmi praktický, odpověď  na ni je jednoznačně ano. A když navíc zvolíte vhodnou povrchovou úpravu, můžete mít koupelnový nábytek, který odolá i aktivitě velké rodiny. „ Design i praktičnost v sobě snoubí zcela nový povrchový materiál – Senosan (speciální folie s vysokým stupněm lesku plně srovnatelným např. se sklem nebo laky),“ vysvětluje Zdeněk Blažek. 

Barevné provedení červená lesk působí na vybrané řadě nábytku Aston velmi atraktivně, jeho krásu podtrhuje i zvolený jednoduchý typ skříněk i samotného hranatého umyvadla, které mohou v případě potřeby použít dvě osoby. Jako další úložný prostor může sloužit galerka se zrcadlem a moderním LED osvětlením na bezdotykové čidlo, zavěšená nad umyvadlem.

Koupelna elegantní

Pro elegantní koupelnu je vhodná například řada Ornament
Autor: Trachea.cz

Jak nejlépe docílit jemné elegance i v rámci koupelny? Vhodné je vybrat takový nábytek, který v sobě ponese zajímavý designový prvek. Tento hlavní motiv pak můžete podpořit výběrem vhodné dekorace. Pro tento případ se dokonale hodí řada koupelnového nábytku opatřená trendy ornamentem!

Moderní grafika v kombinaci černého ornamentu a bílé spolehlivě oživí vaši koupelnu a strhne na sebe pozornost všech příchozích. „Pokud se atraktivní tvary nábytku Ornament zkombinují s nadčasovým dekorem, který se opakuje na skříňce s umyvadlem a rámu zrcadla, a s povrchem bílá folie, dosáhnete dokonalého výsledku,“ dodává Blažek.

Koupelna svůdná

Tato koupelna vás svede k odpočinku. Naši designéři pro ni zvolili řadu Aquila Spring
Autor: myjoys.cz
Koupelna hraje v našem životě zásadní roli. Když pomineme tu, která se týká hygieny, je pro nás tento prostor místem, kde se ráno „probouzíme“ a večer uklidňujeme, relaxujeme a připravujeme se na spánek. Atmosféru pohody a klidu okořeněnou dávkou harmonie lze samozřejmě podpořit  i vybraným nábytkem. Pro tento případ naši designéři zvolili řadu Aquila Spring z dílny společnosti Myjoys. Neopakovatelným dojmem působí zvolená grafika na čelní ploše skříňky s umyvadlem, pod kterým je umístěn LED diodový pásek, jenž pohodu podpoří příjemným světlem. Pokud byste si však přáli oživit skříňky např. tulipány, není to problém - navrhnout si můžete i svůj vlastní motiv.

 

Foto: drevojas.cz, myjoys.cz

Fotogalerie
4 fotografie