O radu požádala Blesk.cz jedna ze čtenářek, která se už na svou kuchyni nemohla dívat. Umakartové šedé skříňky v hladkém stylu s klasickými vodorovnými podloulými madly už opravdu nikoho neokouzlí. Jenže čtenářka nám dala zdánlivě nelehký úkol: Její byt prošel nedávno rozsáhlou rekonstrukcí a tak už nechce žádné další bourání ani jiné stavební práce.

Umakartové šedé skříňky v hladkém stylu s klasickými vodorovnými podloulými madly už opravdu nikoho neokouzlí
Autor: Trachea

Stačí jen vyměnit dvířka

Majitelka má štěstí v tom, že má k dispozici velkou kuchyni a množství úložných prostor. To je ale jediné plus. Náš architekt ovšem po pečlivém zhodnocení došel k překvapivému závěru. Samotný korpus linky je kupodivu ve velmi dobrém stavu, jediné, co nevyhovuje, jsou kuchyňská dvířka. A to jak materiálem, tak i designem. Právě dvířka jsou tím prvním, co každý příchozí zaznamená . Už jejich výměnou lze tedy kuchyň designově povýšit  a vyhnout se přitom bourání!

Linka v délce kolem dvou a půl metru je sice velmi příjemná, co se týká pracovního a úložného prostoru. Problém však je, aby dlouhá řada skříněk v jedné rovině nepůsobila mohutným dojmem a prostoru zbytečně neubírala na vzdušnosti. Vybrali jsme proto typ kuchyňských dvířek v hladkém provedení, klasické otevírání pomocí úchytek nahradil praktický systém dotykového otevření.

Nová dvířka s digitálním potiskem změnila vzhled kuchyňské linky v umělecké dílo
Autor: Trachea

Digitální potisk udělal divy!

A pozor! Pro spodní skříňky jsme vybrali skutečnou designovou lahůdku. Protože jsme věděli, že majitelka má ráda pestré barvy, navrhli jsme jí zcela ojedinělý potisk v lákavé kombinaci odstínů zelené a bílé. Linka dostala zcela nový nádech a tato originální grafika do ní vnesla pohyb, děj, hravost a poutavost, která neomrzí.

„Opticky se také podařilo kuchyni sebrat pár centimetrů, stala se z ní nenásilná a vzdušná záležitost,“ vysvětluje Jiří Slovák, ze společnosti Trachea, největšího výrobce nábytkových dvířek na českém trhu. Obklad za linkou nahradil dekorativní panel v hladkém provedení, který ocení zejména hospodyňky, nečeká je už žádné čištění klasických spár keramického obkladu.

Ani květinový vzor není k zahození, dvířka si ale můžete nechat potisknout i vlastním motivem
Autor: Trachea

Buďte sami sobě designérem

Pokud i vy řešíte rekonstrukci interiéru, využijte možnosti vyměnit svá nábytková dvířka. Nejen, že můžete v cenově dostupné relaci zvolit jejich barevnost nebo styl frézování, nově lze také využít digitálního potisku. „Tato technologie nese název Overface a díky ní lze foliovaná dvířka opatřit svým vlastním motivem nebo i vlastní fotografií z cest,“ vysvětluje Jiří Slovák.

Foto a odborná spolupráce: Trachea s.r.o.

Fotogalerie
4 fotografie