Bílá barva není jen aktuálním módním trendem. Její síla tkví v nadčasovosti a mnohostranném použití. Další nespornou výhodou její schopnost odrážet světelné paprsky. Právě proto si ji oblíbily skandinávské země, ve kterých se brzy stmívá.

Pokud máte malý byt, pak raději stěny vymalujte čistě bílou barvou. Opticky zvětší prostor a prosvětlí tmavé kouty. Nemusíte se bát, že by místnost vypadala studeně. Vždyť bílá barva se hodí prakticky k čemukoli, takže při volbě doplňků můžete sáhnout i k odvážnějším barevným kombinacím.

Velmi oblíbené je kombinování bílé barvy nábytku s tmavšími odstíny dekorací (vhodné jsou například barevné tóny hnědé, kobaltově modré či bordó barvy). Výrazné doplňky čistě bílý interiér příjemně oživí. Nemusíte se bát ani kombinace s přírodním dřevem, tento skandinávský styl v posledních letech vládne módním trendům.

Připadá vám bílá kuchyně studená? Stačí jednu stěnu natřít výraznou barvou a útulná kuchyně je tu.
Autor: Profimedia.cz

 Od síně až po kuchyni 

Bílá barva je neutrální a hodí se do všech místností. Moderní hospodyňky čím dál častěji touží po bílé kuchyni v lesklém provedení, ačkoli její praktičnost je značně diskutabilní. Bílé barvy se však nemusíte být ani v koupelnách, protože na rozdíl od různých mozaiek nikdy nevyjde z módy. 

A ta největší výhoda? Pokud zvolíte základní nábytek a stěny v bílé barvě, pak díky barevným doplňkům můžete vzhled interiéru měnit, kdykoli se vám zachce bez velkých investic.

Fotogalerie
6 fotografií