Tyto stavebnice nabízejí obrovskou variabilitu. Můžete z nich během pár chvil sestavit židličky, křesílka, stolečky, stejně jako dětskou postýlku. Podle dispozice pokoje můžete pokračovat ve „výrobě“ dalších částí nábytku. Ze stavebnice sestavíte knihovny, policovou stěnu pro ukládání hraček, rohovou sestavu, můžete vytvořit pyramidu nebo postavit nábytek do prostoru, kdy je k němu přístup ze dvou stran. Fantazii se prostě meze nekladou…

Jak nábytek sestavit?

Před tím, než si díly pořídíte, namalujte si, jak by měl nábytek vypadat, kolik krychlí či obdélníků bude obsahovat. Podle toho zvolte typ a počet spojek. Ceny jednotlivých dílů se pohybují v desetikorunách až stokorunách, nábytek tak podle velikosti pořídíte za pár stovek až tisícovek.

Základní rámy nábytku sestavíte jednoduše tak, že pospojujete jednotlivé duté trubky (vyrábějí se v různých délkách a jsou buď papírové nebo z pevnějšího plastu) speciálními spojkami. Ty mohou být rohové, křížové, ve tvaru T, objednat si můžete i spojky se 3, 4, 5 a 6 výstupy.

Když máte konstrukci hotovou, zaslepíte trubice, které nejsou ukončeny spojkami, speciálními zátkami. Můžete zvolit i mobilní podobu nábytku, když do spodních trubek nasadíte kolečka. Do rámů pak položíte police.

Fotogalerie
8 fotografií

Tapety, samolepky, krabice

Trubky i police se vyrábějí v různých barvách, ale nic vám nebrání v tom, abyste nábytek vyzdobili. Na trubky snadno nalepíte pestré tapety nebo samolepky. Do polic pak můžete vložit papírové úložné krabice. Jsou lehké, takže děti s nimi můžou snadno manipulovat. I ty můžete spolu s dětmi vyzdobit tak, že nakonec budou v nábytku dominujícím prvkem.

NÁŠ TIP: Ze stavebnice můžete sestavit nejen nábytek, ale řadu dalších doplňků. Ať už je to třeba příbytek pro panenky nebo dětský domeček. Ten, máte-li zahradu, můžete svým ratolestem pro radost postavit i venku.

Zdroj:archiv a www.rollpa.cz