Potřebujete
* 1 balení těstovin lasagne
* 200 g parmazánu

Na ragú
* 1 cibuli
* 450 g hovězího mletého masa
 * 30 g másla
* 200 g mrkve
* 400 g drcených rajčat
* 200 ml červeného vína
* 150 ml hovězího vývaru
* olivový olej extra vergine * bazalku a tymián
* sůl a mletý černý pepř

Na bešamel
* 100 g másla
 * 220 ml mléka
* 100 g hladké mouky * sůl
* 2 g muškátového oříšku
* 20 g strouhaného parmazánu

POSTUP
Jako první si připravte bešamel. Rozpusťte máslo, přimíchejte hladkou mouku, zalejte mlékem a za stálého míchání přiveďte k varu. Pak přidejte sůl, muškátový oříšek a parmazán. Dál si připravte ragú bolognese. Rozemelte najemno mrkev a cibuli, kterou orestujte na olivovém oleji společně s čerstvým tymiánem. Pak přidejte mleté hovězí maso (zadní) a restujte do doby, než maso pustí šťávu. Po vydušení šťávy zalejte červeným vínem, chvíli poduste a přidejte hovězí vývar s drcenými rajčaty. Pak osolte, opepřete a za občasného míchání vařte minimálně čtyři hodiny. Připravte si hlubší plech, ve kterém budete lasagne péct. Na dno rozprostřete pláty lasagní, na ně natřete část bešamelu a ragú a zasypte parmazánem. Tento postup opakujte několikrát, poslední vrstvu ukončete bešamelem a posypte parmazánem. Zapékejte při 180°C asi 40 minut. Hotové lasagne můžete ozdobit čerstvou bazalkou.

Náš tip
Ragú je nejlepší vařit hodně pomalu a na mírném ohni, klidně celou noc.