400 g krevet
vejce
100 ml bílého vína
špetka mletého chilli
jemně mletá strouhanka
sůl
olej na smažení
citron

Salsa

4 stroužky česneku
1 velká cibule
1 chilli paprička
3 lžíce olivového oleje
500 g rajčat
sůl, hrubě mletý pepř

Česnek, cibuli i chilli papričku nasekáme najemno a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dusíme asi10 minut, až vznikne omáčka. Osolíme a opepříme. Omyté a osušené krevety obalíme ve směsi vejce, vína, chilli a soli a pak ve strouhance a ihned smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje nebo fritéze dozlatova.

Náš tip

Pokud si koupíte krevety vařené, ale ve schránkách, nejdřív odlomte hlavičku, potom otevřete krunýř a vytáhněte opatrně maso.