150 g hladké mouky
150 g másla
75 g moučkového cukru do těsta
75 g moučkového cukru do bílků
1 vanilkový cukr
150 g hořké čokolády
6 vajec (2 vejce + 4 žloutky + 4 bílky)
20 g kakaa
1 lžička kypřícího prášku
Na náplň
200 g meruňkové marmelády
Na polevu
100 g čokolády na vaření
Hořkou čokoládu rozpuste ve vodní lázni a nechte trochu zchladnout, aby zůstala tekutá. Vejce a žloutky ušlehejte s cukrem, zchladlou čokoládou a změklým máslem. Přidejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vše vyšlehejte dohladka. Z bílků ušlehejte sníh, přidejte cukr a dejte do připravené směsi. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a vylijte těstem. Pečte na 170 °C asi 40 minut. Vychladlý korpus rozřízněte na tři kusy a potřete marmeládou. Pak potřete i vršek dortu a okraje. Připravte si čokoládovou polevu a polejte horní díl korpusu.
Náš tip
Aby se vám vrstva čokolády nelámala, nahřejte si před krájením nůž. A nezapomeňte, že do dortu patří meruňková marmeláda.