750 g brambor
1 sklenice kysaného zelí
200 g slaniny
250 g polohrubé mouky
Sůl, olej
Nastrouhejte brambory najemno, osolte a dobře promíchejte s vodou. Vznikne těsto, které přes speciální haluškový cedník protlačíte do hrnce s vroucí vodou. Opatrně promícháme. A jakmile se objeví na povrchu, sceďte je. Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte na pánev se lžící oleje. Nechte opražit a pak přidejte zelí. Osolte a nechte deset minut dusit. Promíchejte s haluškami. Kdo chce, může si je navíc posypat strouhaným sýrem.
Náš tip
Když se vám nechce trápit se strouháním brambor, kupte si hotovou směs na halušky. Přidat k nim můžete podle chuti cokoliv. I tradiční brynzu dnes už bez problémů koupíte v obchodě.