Budete potřebovat pro 2 osoby
400 g čerstvého špenátu
100 g malých žampionů
1 stroužek česneku
2 brambory uvařené ve slupce
4 vejce
sůl, pepř olej
Vaječná omeleta
Autor: Shutterstock.com
Postup
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/omeleta-jidlo-vareni-vejce/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/1998604.jpg?v=0&st=rqBi43_WRqx3tmCbfy3LK2sZJybCGtRyBeVX0BQQ-sk&ts=1600812000&e=0)
Na oleji opečte očištěné žampiony a na plátky nakrájené brambory. Pečte je tak, aby měly zlatavou kůrku. Přidejte prolisovaný česnek a ještě chvilku opékejte. Špenát spařte horkou vodou, pak hned studenou, nechte okapat a přidejte do pánve. Vše prohřejte a vklepněte vejce. Lehce promíchejte v pánvi tak, aby se nepoškodily žloutky a nespojily se s bílky. Nechte chvilku pod pokličkou. Hotovou omeletu podávejte s křupavým chlebem nebo opečenými tousty.