Sýrové berušky
Autor: Shutterstock.com
Sýrové berušky

Potřebujete na 4 porce
8 plátků tmavého chleba
80 g tvrdého plátkového sýra (nejlépe s tomaty)
pár černých oliv
hrst křupek
trochu rostlinného tuku nebo másla

Postup

Tvořítkem vykrojíme tvary berušky, spojíme je rostlinným tukem a plátky sýra a slepíme. Ze sýra naznačíme krovky, z oliv oči a nožičky, puntíky uděláme z křupek.

Křupavé marshmallow
Autor: Blesk Hobby
Křupavé marshmallow

Potřebujete na 25 kousků
50 g kompotovaných nasekaných třešní
350 g rýžových křupek nebo burisonů
125 g Hery máslová příchuť
500 g bonbonů marshmallow
400 g rozpuštěné bílé čokolády na vaření
cukrářské papírové košíčky

Postup

Tuk rozpustíme, přidáme marshmallow a mícháme, dokud se téměř nerozpustí. Pak do směsi přidáme křupky nebo burisony a třešně a všechno důkladně promícháme. Směs rozložíme na plech s pečicím papírem, uhladíme a potáhneme bílou čokoládou. Až směs ztuhne, nakrájíme plát na menší kostičky a dáme je do papírových košíčků

Jahodový koktejl
Autor: Shutterstock.com
Jahodový koktejl

Potřebujete na 4 porce
400 g čerstvých zralých jahod
800 ml plnotučného mléka
5 lžic moučkového cukru
10 kostek ledu

Postup

Jahody očistíme, omyjeme a necháme oschnout, pár kousků odložíme stranou na ozdobu. Mléko, moučkový cukr a omyté jahody rozmixujeme, postupně přidáváme kostky ledu a mixujeme, až vznikne hladký hustý nápoj. Koktejl nalijeme do vyšších sklenek a zdobíme celými jahodami.