Dvojitý burger
Autor: Blesk Hobby
Dvojitý burger 

Potřebujete na 1 porci
130 g mletého hovězího masa
1 lžíce oleje
1 velká celozrnná houska
1 plátek uvařené červené řepy marinované ve sladkokyselém nálevu
hrst nakrájeného listového salátu
1 kyselá okurka
1 lžíce paprikové pasty
3 kávové lžičky tatarské omáčky
nasekaná nať z jarní cibulky
sůl a pepř

Postup

Maso opepříme a rozmícháme do mazlavé konzistence, pak z něj vytvoříme placku tenkou 1,5 cm a necháme v lednici 30 minut odležet. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3 až 4 minuty, během pečení jen jednou otočíme. Maso necháme 5 minut odpočinout a pak ho z obou stran osolíme. Housku rozkrojíme natřikrát a všechny části opečeme na grilu z obou stran. Na spodní díl dáme jednu lžičku tatarské omáčky, naaranžujeme polovinu množství salátu, položíme řepu, pomažeme druhou lžičkou tatarské omáčky a přiklopíme prostředním dílem housky. Na něj rozetřeme třetí lžičku tatarské omáčky, přidáme zbytek salátu, maso a nahoru paprikovou pastu, okurky a nasekanou cibulku. Přiklopíme křupavým vrškem housky.

Burger se slaninou a sýrem
Autor: Blesk Hobby

Burger se slaninou a sýrem

Potřebujete na 1 porci
130 g mletého hovězího masa
1 lžíce oleje
2 plátky slaniny
1 plátek tvrdého sýra
1 velká celozrnná houska
2 plátky rajčete
Kousek salátové okurky
2 lžíce tatarské omáčky
sůl a pepř

Postup

Maso opepříme a rozmícháme do mazlavé konzistence, uděláme z něj placku tenkou zhruba 1,5 cm a pak necháme v lednici 30 minut ztuhnout. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3 až 4 minuty, jen jednou ho otočíme. Pak necháme maso 5 minut odpočinout a nakonec ho z obou stran osolíme. Housku rozkrojíme napůl a na grilu obě poloviny opečeme. Na horní díl položíme plátek sýra a necháme rozpustit. Na gril vložíme plátky slaniny, opečeme je dokřupava. Na spodní díl namažeme lžíci tatarské omáčky, poklademe plátky rajčat, na nudličky nakrájenou okurku, druhou lžíci tatarské omáčky, opečené maso, slaninu a přiklopíme houskou s rozpuštěným sýrem.