Budete potřebovat
200 g tmavé čokolády (aspoň 70 % kakaa)
200 g másla
4 vejce
200 g cukru krystal
100 g hladké mouky
2 lžíce cukru moučka
100 g tmavé čokoládové polevy
Kousek tmavé a bílé čokolády na zdobení
Postup
Čokoládu rozlámejte a rozpusťte v horké vodní lázni s 1/3 másla. Odstavte z plotny a nechte zchladnout. Do mírně vychladlé čokolády přimíchejte po kouskách zbylé máslo a vymíchejte do krému. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, žloutky společně s cukrem vymíchejte do pěny. Žloutkovou směs opatrně vmíchejte do vychladlé čokolády a nakonec zlehka zapracujte bílkový sníh. Mouku prosejte na čokoládovou hmotu a promíchejte. Těsto přelejte do tukem vymazané formy a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 až 30 minut. Upečený korpus nechte vychladnout ve formě, pak vyklopte na mřížku. Polevu rozpusťte ve vodní lázni a opatrně nalejte na hotový korpus v tenké vrstvě. Posypte moučkovým cukrem a ozdobte tmavou a světlou strouhanou čokoládou.