Potřebujete pro 4 osoby
200 g zelených fazolek
1 konzervu fazolí
půl konzervy kukuřice
1 malou červenou chilli papričku
svazek tymiánu
malou cibuli
2 stroužky česneku
200 g klobásy
2 lžičky olivového oleje
1 konzervu loupaných rajčat
cayenský pepř, sůl
Postup
Zelené fazolky oloupejte, omyjte, nakrájejte na kousky a vařte v osolené vodě asi 12 minut. Kukuřici a fazole z konzervy nechte okapat. Chilli papričku zbavenou semínek nakrájejte nadrobno. Tymián opláchněte, nechte odkapat a oddělte lístky. Zelené fazolky slijte a nechte odkapat. Česnek a cibuli nakrájejte nadrobno. Z klobásy odstraňte slupku, podélně ji rozkrojte a nakrájejte na měsíčky. V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli, klobásu, česnek, chilli papričku spolu s tymiánem. Přidejte rajčata, jemně je rozmačkejte a vše přiveďte k varu. Vmíchejte fazole a kukuřici a povařte ještě asi 5 minut. Přimíchejte zelené fazolky, osolte, přidejte cayenský pepř, ozdobte tymiánem a podávejte s čerstvým chlebem.
Náš tip
Kdo to má rád, může před koncem vaření klepnout do polévky vejce.