Potřebujete

50 g másla
3 vejce
150 g krystalového cukru
150 g moučkového cukru
200 g polohrubé mouky
50 g celozrnné mouky
1/2 kypřicího prášku do pečiva
300 g rybízu
skořicový cukr
mléko podle potřeby

Postup

V míse ušlehejte máslo s cukrem, se žloutky a 2 lžícemi vody. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a zašlehejte do vaječné směsi. Přidávejte mléko tak, aby se těsto naředilo a mohlo se vylít do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Dejte péct do předem vyhřáté trouby. Z bílků, cukru a trochy skořicového cukru ušlehejte pevný sníh. Opatrně vmíchejte ovoce. Korpus po 15 minutách vyjměte z trouby, potřete bílkovou směsí a pečte dalších 10 minut. Povrch by měl být lehce narůžovělý.