Bramborové

Potřebujete na 4 porce

5 velkých, den předem uvařených brambor
200 g hrubé mouky
2 lžíce krupice
1 vejce
špetka soli
ovoce

Postup

Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, krupicí, špetkou soli a vejcem a vypracujeme tužší těsto, případně můžeme ještě přidat trošku hrubé mouky. Z těsta odkrajujeme menší kousky, z každého uděláme placičku a do í zabalíme ovoce, uděláme knedlíky a vaříme je ve vroucí, mírně osolené vodě. Až vyplavou, jsou hotové.

Náš tip

Pracujeme rychle, těsto by mohlo zřídnout.

Tvarohové

Potřebujete na 4 porce

200 g hrubé mouky
200 g měkkého tvarohu
1 vejce
špetka soli
ovoce

Postup

Tvaroh, hrubou mouku, vejce a sůl zpracujeme do tužšího těsta. Další postup je stejný jako u bramborových knedlíků. Ovocné knedlíky můžeme vařit v páře po dobu zhruba 10 minut podle velikosti.

Krupicové

Potřebujete na 4 porce

10 lžic dětské krupičky
800 ml mléka
600 g polohrubé mouky
2 vejce
špetka soli
ovoce

Postup

Do mléka přidáme špetku soli, na mírném ohni zahřejeme a za stálého míchání vsypeme krupičku a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé kaše zapracujeme mouku a vejce a z těsta děláme knedlíky. Vaříme je stejně jako tvarohové v páře.