Potřebujete na 12 porcí
Muffiny volská oka
Autor: Dr.Oetker
Na těsto
1 balení Muffinů s čokoládovými kousky Dr.Oetker
110 ml vody
40 ml oleje
1 vejce
Na náplň
250 g polotučného tvarohu
50 g moučkového cukru
šťáva z ½ citrónu
1 balení Želatiny v plátcích
3 polévkové lžíce vody
Na ozdobení
meruňkový kompot (hmotnost po odkapání 240 g)
1 balíček Dort-želé čirého
250 ml šťávy z kompotu (případně doplněné vodou)
Postup
Na přípravu těsta vysypeme směs na přípravu muffinů do mísy, přidáme vodu, olej, vejce a připravíme podle návodu na obale. Pomocí dvou polévkových lžic naplníme těstem 12 papírových košíčků rozložených na plechu. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi dvacet minut. Upečené muffiny necháme vychladnout. Na přípravu náplně smícháme v míse tvaroh, cukr a citrónovou šťávu. Želatinu připravíme se 3 lžícemi vody podle návodu na obale a vmícháme do tvarohové směsi. Meruňkový kompot necháme na sítku odkapat, šťávu přitom zachytíme. Povrch vychladlých muffinů potřeme náplní a ozdobíme půlkami meruněk.
Dort-želé připravíme se šťávou z kompotu podle návodu na obale. Pomocí štětce nebo mašlovačky jím potřeme povrch volských ok a uložíme do chladničky.