Potřebujete

Na těsto

1 vejce
300 g másla
1 zarovnaná kávová lžička strouhané citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu
1 směs na Bábovku Dr.Oetker

Na náplň

1 balíček Créme Olé pudingu bez vaření s čokoládovou příchutí Dr.Oetker
300 g šlehačky
3 zarovnané polévkové lžíce moučkového cukru

Na ozdobení

1 větší konzerva loupaných hrušek (hmotnost po odkapání asi 300 g)
1 balíček čirého Dortového želé
koláčovou formu o průměru 26 cm

Postup

Na přípravu těsta utřeme vejce s máslem a citrónovou kůrou, přidáme směs na bábovku. Vyválíme těsto, které dáme do vymazané koláčové formy. Dáme péct do předehřáté trouby.Créme Olé připravíme podle návodu na obale jen místo mléka použijeme neušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na upečený korpus. Odkapané hrušky rozložíme na krém. Dortové želé připravíme podle návodu na obale. Jako tekutinu použijeme šťávu z hruškového kompotu. Necháme trochu vychladnout a nalijeme na koláč. Koláč můžeme dozdobit čokoládovými hoblinami a ušlehanou šlehačkou.