Budete potřebovat pro 4 osoby
2 hrnky kuskus
300 g hříbků
1 velkou červenou papriku
1 velkou zelenou papriku
3 lžíce olivového oleje
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce nasekané zelené petrželky
1 lžičku kořenicí směsi na zeleninu
sůl a mletý černý pepř
Na dip
200 ml hustého bílého jogurtu
1/2 limetky
Postup
Kuskus nasypejte do mísy a připravte podle návodu na obalu: zalejte vroucí vodou nebo vývarem, promíchejte se lžící oleje a nechte nabobtnat pod pokličkou asi 10 minut. Mezitím omyjte hříbky, nechte je okapat a nakrájejte na plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno, jarní cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na proužky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku a česnek. Přidejte papriky a hříbky a lehce vše opečte. Okořeňte solí, pepřem a vegetou a duste 6 až 8 minut. Zeleninovou směs nakonec promíchejte s připraveným kuskusem. Servírujte s limetovým jogurtovým dipem. Ten vyrobíte promícháním bílého jogurtu se šťávou z poloviny limety. Kuskus chutná teplý i studený.
Náš tip
Kuskus můžete posypat nastrouhaným parmazánem. Pokud chcete pikantnější verzi, dejte k zelenině na pánev špetku chilli koření nebo půlku chilli papričky.